Imatge d'una manifestació independentista contra la sentència del procés

El CNI detecta «vulnerabilitats» a l'app de Tsunami Democràtic

Estan més a prop d'esbrinar qui està al capdavant i com ho controla tot

El CNI ha detectat «vulnerabilitats» a l'aplicació de mòbil de Tsunami Democràtic.  Gràcies a això, volen poder esbrinar qui està al capdavant d'aquesta plataforma i com ho controla tot, a més d'aconseguir desactivar-la. Avançar-se als seus moviments és un dels objectius principals de les Forces de Seguretat de l'Estat, ja que se'ls investiga per delictes de terrorisme.

 

El sistema de connexió amb el que s'ha creat l'app dificulta trobar l'origen

A la investigació s'ha comptat amb el Centre de Criptologia Nacional (CCN-CERT), experts en l'àmbit digital. Javier Candau, subdirector general adjunt del CCN-CERT, i Pablo López, cap de l'Àrea de Normativa i Serveis de Ciberseguretat del centre, han parlat sobre aquestes «vulnerabilitats» a l'acte de presentació de les XIII Jornades sobre Ciberseguretat organitzades pel CNI. A més, han explicat que Tsunami està creat dins d'un sistema de connexió entre dos punts per a aconseguir una xarxa molt més amplia, el que dificulta molt trobar l'origen de la comunicació.

Asseguren que aquestes esquerdes han estat traslladades a les Forces de Seguretat de l'Estat perquè ells són qui s'encarreguen de fer les peticions judicials i poden sol·licitar el tancament de l'aplicació, com es va fer anteriorment amb la pàgina web de la plataforma.

També et pot interessar...