Sancionen Telefònica amb 6 milions d'euros per «discriminació» davant dels seus competidors

La CNMC ha multat la companyia perquè empitjorava els temps i la resolució d'avaries dels serveis majoristes «sense causa justificada»
La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat Telefònica per «la comissió continuada de dues infraccions» | Cedida

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat Telefònica amb 6 milions d'euros per la «comissió continuada de dues infraccions, consistents en realitzar diferents conductes discriminatòries davant dels seus competidors».

 

En concret, la companyia empitjorava els temps i les condicions de provisió i de resolució d'avaries dels serveis majoristes NEBA de coure i fibra «sense causa justificada» i feia un ús «indegut i sistemàtic» d'aturades de rellotge per a la resolució d'avaries dels serveis NEBA coure i fibra. Aquestes conductes es van anar produint durant 2017 i 2018.

 

Després de la instrucció de l'expedient, la CNMC ha acreditat que Telefònica ha incomplert l'obligació de no discriminació que té interposada per la seva posició com a operador amb poder significatiu de mercat en els mercats majoristes de banda ampla. En concret, ha de prestar a tercers «recursos equivalents als que es proporciona a si mateixa (...) en les mateixes condicions i terminis». Afegeix que aquesta obligació es refereix tant a la qualitat del servei com als terminis d'entrega i la resta de condicions de subministrament, amb independència de la ubicació física.

 

Telefònica podria interposar un recurs davant l'Audiència Nacional

Així, la Comissió ha considerat que l'empresa hauria subministrat serveis de banda ampla i telefonia fixa i reparat d'avaries dels seus propis clients amb millors terminis i condicions que els registrats per a la provisió i el manteniment dels serveis majoristes NEBA coure i fibra prestats als operadors alternatius per a la prestació de serveis minoristes. Això suposa una infracció molt greu tipificada en l'article 76.12 de la llei general de telecomunicacions. La companyia de telefonia pot interposar recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en el termini de dos mesos un cop notificada la resolució de sanció.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Actualitat