Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les treballadores de la llar d'infants de Creixell cobren dos anys després

L'Ajuntament estava condemnat a fer front a les nòmines pendents des de l'agost passat

La llar d'infants L'Estel de Mar de Creixell, en una imatge d'arxiu. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Gairebé dos anys després del seu tancament i vora mig any més tard de la resolució judicial que condemnava l'Ajuntament de Creixell, aquest consistori ha pagat les nòmines pendents a les treballadores de l'antiga llar d'infants l'Estel de Mar. Es tanca així, almenys de manera parcial, un dels episodis que ha marcat el mandat municipal a Creixell: el tancament de la llar d'infants i les seves conseqüències a escala judicial.

La llar d'infants l'Estel de Mar, tancada des de mitjan 2017

Privilege Class 1909 SL era l'empresa adjudicatària del servei de la llar d'infants a Creixell. Els impagaments reiterats a la plantilla, però, van provocar finalment el tancament de la llar el mes de maig de 2017. Les treballadores van seguir reclamant els sous que els devien a l'Ajuntament de Creixell, responsable subsidiari del servei. Van ser mesos d'estira-i-arronses amb el govern que encapçala Jordi Llopart (PDECat), que alhora veia com la vila quedava sense un equipament bàsic.

El cas va generar molta polèmica a Creixell, en especial amb diverses protestes dels pares, que veien com d'un dia per l'altre es cancel·lava el servei de la llar. S'hi sumava el malestar de les treballadores, que no veien sortida a la situació en què es trobaven: se'ls devien diverses nòmines —la més endarrerida, la paga extra del Nadal de 2016.

Els pares dels nens inscrits a l'Estel de Mar, en una protesta al ple de Creixell l'any 2017. | BaixGaiàDiari.cat

 

Una sentència judicial condemna l'Ajuntament de Creixell l'agost de 2018

Va ser el passat mes d'agost quan una sentència judicial va condemnar l'Ajuntament de Creixell, en tant que responsable subsidiari del servei, a fer-se càrrec de les nòmines pendents. El consistori ni tan sols va presentar recurs a la decisió del jutge. Des de llavors, han passat cinc mesos fins que aquest mateix dijous, 24 de gener de 2019, les treballadores —totes menys una d'elles, per qüestions burocràtiques— han rebut els pagaments.

Al ple ordinari del passat mes de novembre de l'Ajuntament de Creixell, la plantilla de l'antiga llar d'infants va acostar-se a expressar el seu malestar: havien passat dos mesos des que havien fet entrega de les dades necessàries per cobrar, però no havien vist ni un euro. Des de llavors, han hagut de passar dos mesos més: després de vora dos anys de lluita,  les treballadores ja han obtingut les nòmines que els devien.

També et pot interessar

Agost de 2018: L'Ajuntament de Creixell, condemnat a pagar els sous pendents de la llar d'infants

Novembre de 2018: Les treballadores de la llar d'infants de Creixell segueixen sense cobrar