Una dona amb una mascareta comprant en un supermercat

Coca-Cola registra un enorme descens en el seu volum de vendes per culpa del confinament

La companyia ha indicat que el seu volum de vendes ha caigut gairebé un 25%

The Coca-Cola Company ha alertat que el seu volum de vendes ha caigut gairebé un 25% a conseqüència del coronavirus  i les mesures per intentar frenar els contagis. El seu informe trimestral indica que un canvi en els patrons de consum des del mes de març, de manera que han provocat que les vendes de refrescos a establiments i màquines hagin descendit considerablement.

Un quart menys de vendes

Es tracta, aproximadament, d'una pressió enorme, ja que el canal de distribució representa la meitat dels ingressos de l'empresa. Així mateix, la companyia ha assenyalat que l'efecte net d'aquesta situació tindrà «un impacte significatiu» en els resultats del segon trimestre. «Des de principis d'abril, la companyia ha experimentat una caiguda al volum a escala global d'aproximadament el 25%, amb la majoria d'aquest descens procedent del 'canal fora de casa'», ha indicat Coca-Cola.

L'empresa ha assenyalat que l'impacte definitiu dependrà, sobretot, de les mesures distanciament social i confinament a casa, així com la magnitud de la  recuperació macroeconòmica. Amb tot, Coca-Cola matisa que la situació és «temporal» i que, malgrat la incertesa, roman «optimista» sobre una possible recuperació en la segona meitat de l'any.