Codorniu tanca l'exercici fiscal amb uns beneficis de 10,3 milions d'euros

La notícia arriba després que l'empresa fes un ERO per acomiadar 79 treballadors

El grup aconsegueix tancar un exercici fiscal amb beneficis després del dèficit que presentava en l'anterior| Cedida

Per fi arriben les bones notícies per a les històriques caves Codorniu. El Grup ha tancat aquest exercici fiscal, l'últim abans que es venguin al fons de la nord-americana Carlyle, amb un resultat positiu que assoleix la xifra dels 10,3 milions d'euros, tal com indica el mitjà 'Crónica Global'. Aquesta xifra positiva contrasta, i molt, amb el resultat negatiu que va obtenir el Grup Codorniu en l'exercici anterior on va tancar amb un dèficit de 8,4 milions d'euros. Aquest últim es va produir entre l'1 de juliol del 2017 i el 30 de juny de 2018.

Tot i aixì, a principis de mes el grup va presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 79 treballadors de diverses seus de la firma. Segons va avançar 'La Vanguardia', la gran cavista preveia acomiadar 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat.

Un dia després, del tancament de l'any fiscal, la família a càrrec de les caves, Raventós va fer un acord amb Carlyle on li venia el 55% de les accions per 390 milions. Aquest acord no es va arribar a fer públic fins al novembre de l'any passat. Com a conseqüència, també va canviar el resultat de l'explotació que va passar de ser de 4,5 milions negatius a 14,4 milions positius.

Codorniu tanca el seu exercici fiscal amb un resultat positiu | Twitter

 

Codorniu abandona la marca blanca

Les històriques caves han perdut un 11% de les vendes, segons confirma el mitjà citat anteriorment, després que es decidís abandonar la producció de l'anomenada marca blanca. Com a conseqüència, les vendes han passat de ser de 229 milions d'euros a 203.

Així doncs, Codorniu va aportar una xifra en números vermells al resultat que havia consolidat el fons Carlyle, per un import de 2,2 milions. No obstant això, la xifra representa una important reducció de pèrdues si es comparen amb les anteriors que van arribar a assolir la xifra de 14,2 milions d'euros.

Els fons Carlyle

La nord-americana Carlyle està formada per una vintena de filials. Entre elles la més rendible, amb diferència, és Shooting Gallery Wines, establerta als Estats Units i que ha contribuït en els bons resultats del grup amb un excedent de 6,8 milions. La segona és Bodegas Bilbaínas amb uns 2,5 milions, seguida d'Aveniu Brands, una altra filial, dels Estats Units, amb 1,5 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari