Imatge de la 'performance' «Un violador al teu camí» a la plaça del Mercadal de Reus

Col·lectius feministes del Baix Penedès impulsen una performance pel 8-M

Tindrà lloc aquest divendres a la Confraria de Pescadors

Calafell serà escenari aquest divendres 6 de març d'una performance que impulsen diversos col·lectius feministes del Baix Penedès amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Es farà a les 19.30 hores al costat de la Confraria de Pescadors, sota el lema de 'El violador ets tu!'. Està impulsada pels col·lectius La Malva Acció Feminista de Calafell, Alerta Violeta del Vendrell, Ateneu Arbocenc, Veu de Dones de Santa Oliva i Atzavara de Llorenç del Penedès.

Segons informen les organitzadores, l'acció serà no mixta i hi poden participar totes les dones que ho desitgin, vestides de negre i amb un mocador lila al coll. Cal, això sí, aprendre's amb anterioritat la coreografia i la lletra, que es poden trobar a les històries d'Instagram de les diferents entitats feministes de la comarca. La performance va ser creada per Lastesis, un col·lectiu feminista Xilè. Posteriorment, moltes dones i col·lectius s'han sumat a aquesta original protesta que no vol deixar ningú indiferent.

Podem demana que l'Ajuntament es presenti com a acusació

Per altra banda, el grup de Podem el Vendrell ha demanat aquesta setmana a l'Ajuntament que es presenti com a acusació o insti a la Fiscalia a oferir protecció a la dona que va ser víctima d'una agressió masclistael passat 22 de febrer a la ciutat. El partit ha demanat a la regidoria de Seguretat Ciutadana i a la regidoria de Serveis Socials que es contacti amb la víctima «per donar-li el suport jurídic, psicològic i de seguretat que siguin necessaris».

El grup municipal de Podem ja va presentar una proposta en un ple de principis del 2019 demanant que l'Ajuntament es personés com a acusació en els casos de violència masclista que hi hagués al municipi. La proposta va ser aprovada per unanimitat. El partit lila recorda que cada any són assassinades més de 50 dones a l'estat per la seva parella o exparella.