Alumnes en una classe d'un institut de Lleida

Un col·legi d'Esplugues, el primer en iniciar el curs escolar amb mesures contra la Covid-19

El centre escolar té previst una metodologia virtual d'aprenentatge per si les classes presencials no són possibles

L'inici del curs escolar està ben a prop i la majoria del professorat ha tornat aquest dimarts 1 de setembre a la feina per preparar el retorn de les classes. Malgrat això, hi ha alguns centres privats que donen el tret de sortida aquesta setmana. És el cas de l'American School of Barcelona, ubicada a Esplugues de Llobregat, que ha començat les classes aquest dimarts. L'experiència d'aquesta escola pot servir d'exemple del que s'apropa de cara les properes setmanes.

Es tracta del primer col·legi d'Espanya que ha iniciat el curs amb les mesures d'higiene i seguretat per prevenir el coronavirus. Els alumnes de preescolar, infantil i primària han tornat a la rutina avui mentre que els estudiants d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat ho faran aquest dimecres.

Ràtios menors i mesures especials a les extraescolars

El subdirector del centre escolar, Bill Volchok, en declaracions a Metrópoli Abierta, indica que la ràtio d'alumnes és de «15 al parvulari i 20 a primària» per establir grups bombolla, que no entraran en contacte amb cap altre grup perquè en aquest cas seran els professors qui es desplacin per les aules. D'altra banda, tots els alumnes tindran una polsera on s'indicarà en quin grup pertanyen. D'aquesta manera, els mestres podran controlar que els alumnes no es barregin entre les aules.

Pel que fa a les mesures d'higiene, en arribar a l'escola, es mesura la temperatura als alumnes, els nens i nenes hauran de netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i hauran d'accedir al recinte escolar amb mascaretes homologades. En aquest sentit, només els majors de 8 vuit anys hauran de dur posada la mascara dins de l'aula, que estan equipades amb aire condicionat amb filtres per purificar i higienitzar l'aire. A més, els pares no podran accedir en cap moment a les instal·lacions de l'escola. 

Finalment, Volchok assenyala que s'han adoptat mesures preventives per les activitats extraescolars, reduint els grups i mantenint les distàncies de seguretat en els tallers. En el cas que la situació de l'epidèmia empitjori i les autoritats sanitàries decideixin suspendre les classes, el centre escolar té previst una metodologia virtual d'aprenentatge per si les classes presencials no són possibles.