Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic

El Col·lectiu d'Afectats i Afectats Persistents per la Covid-19 alerta de símptomes persistents de la malaltia

Demanen a les autoritats que facin un seguiment de tots aquests casos

El Col·lectiu d'Afectats i Afectats Persistents per la Covid-19 ha alertat aquest diumenge que «centenars» de contagiats de coronavirus a Catalunya tenen símptomes persistents de la malaltia malgrat no presentar un quadre crític, i ha demanat a les autoritats fer un seguiment d'aquests casos.

Urgeixen a conèixer la xifra de malalts en aquesta situació

En un comunicat aquest diumenge, urgeixen a conèixer quants malalts estan en aquesta situació «i quina és la seva evolució clínica», cosa que també ajudarà la investigació científica sobre aquest fenomen.

Des del punt de vista assistencial, han demanat definir protocols mèdics per a aquests malalts «en el marc del sistema sanitari públic, que sigui iguals per tots i en tots els centres sanitaris».

«Els malalts i malaltes de Covid-19 existim»

A més, reclamen que «la sanitat pública assumeixi fer els tests diagnòstics i serològics amb caràcter immediat» a aquestes persones, per respecte al dret universal a la sanitat.

«Hem après que els malalts i malaltes de Covid-19 existim. Ara que som conscients d'això, hem decidit organitzar-nos per cuidar-nos i fer respectar els nostres drets», han conclòs.