Firagost a Valls

Les dues colles vallenques afronten les últimes actuacions abans de Firagost

Andorra la Vella, Vila-seca i Vilabella en seran els escenaris

El pròxim dimecres 7 d’agost, la plaça del Blat celebrarà la diada de la Firagost amb les dues colles dels Xiquets de Valls. Aquest cap de setmana, ambdues formacions encaren les darreres sortides abans de la cita vallenca. La Colla Vella serà dissabte a Vila-seca i diumenge a Vilabella. Per la seva banda, la Colla Joves es desplaçarà fins al Principat d’Andorra.

 

Vila-seca i Vilabella, darreres etapes de la Vella

Dissabte, a dos quarts de set de la tarda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls actuarà la festa major de Vila-seca. La diada, que es farà a la plaça de l’Església, serà un bon assaig de cara la Firagost, prevista per dimecres de la setmana que ve.

 

Els de la camisa rosada no descarten res, però la previsió és que es vegi algun castell de nou pisos i també estructures de la gamma alta de vuit. Al seu costat, els Xiquets de Tarragona tindran una altra oportunitat per superar el 3de8, estructura límit que han pogut fer fins ara. Pel que fa als Xiquets de Vila-seca, que ja han completat el 2de6 i el 3de7, es podrien atrevir amb el primer 4de7 del curs.

 

A més de Vila-seca, diumenge, a les sis de la tarda, a la plaça del Casal de Vilabella, els del Portal Nou hi actuaran en solitari. En aquesta diada, s’hi podrien veure més de tres castells amb l’objectiu de rodar molt els  troncs de cara a la fira vallenca.

 

La Joves se’n va a Andorra

Dissabte, a les cinc de la tarda, la Colla Joves Xiquets de Valls actuarà al costat dels Castellers d’Andorra i dels Castellers de la Vila de Gràcia, el marc de la festa major d’Andorra la Vella. Per a la Joves, aquest desplaçament pot ser un bon escenari per preparar els troncs de cara a Firagost.  Per tant, no es pot descartar el castell de nou i el pilar de mèrit.

 

Els Castellers de la Vila de Gràcia, que tornen d’unes setmanes de vacances, plantejaran una actuació tranquil·la amb castells de set amb l’objectiu d’afinar els objectius de cara a la festa major del seu barri del pròxim 17 d’agost. Finalment, els Castellers d’Andorra optarien per castells de sis.