IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Així anirem ara a la perruqueria: mascareta, materials d'un sol ús i sense revistes a la sala d'espera

Els establiments començaran a rebre clients i clientes a partir d'aquest dilluns, però només amb cita prèvia

Una perruqueria de Tarragona en una imatge d'arxiu
Les perruqueries canviaran la seva manera de treballar a partir d'aquest pròxim dilluns. | ACN

Les perruqueries, un sector que dóna feina a més de 150.000 persones a Espanya, podran obrir a partir d'aquest dilluns 4 de maig, després de set setmanes tancades a conseqüència de les restriccions imposades per l'estat d'alarma. Segons va explicar el govern espanyol, només s'hi podrà anar amb cita prèvia, un fet que ha provocat ja una llarga llista d'espera en alguns d'aquests establiments.

En aquest sentit, el diari 'El Mundo' ha explicat aquest dijous que algunes perruqueries de Madrid tenen llistes d'espera quilomètriques. Així, el saló Tacha Beauty ja té 800 reserves, mentre que el d'Ángela Navarro, en té més de 150. Un tercer establiment madrileny, el Cheska, encara no ha obert la llista d'espera, però rep desenes de trucades diàries.

La protecció dels treballadors i els clients és la prioritat

Després que el passat dimarts s'anunciés l'inici del pla de desescalada, les perruqueries d'arreu de l'Estat espanyol van iniciar els preparatius per poder rebre clients i clientes, seguint les pautes del govern espanyol que permet l'obertura de «locals i establiments amb cita prèvia per a l'atenció individual dels clients. Aquests locals hauran de comptar amb taulell, mampara o, quan això no sigui possible, garantir el màxim de protecció individual».

L'Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (STANPA) ha elaborat una Guia de Recomanacions per aquests establiments. Així, segons estableix la guia, la cita prèvia serà l'instrument prioritari en l'atenció dels clients, sent obligatori l'ús de mascareta, la rentada freqüent de mans i l'ús de guants quan sigui escaient.

Així mateix, les tovalloles habituals se substituiran per tovalloles d'un sol ús i es prioritzarà el pagament amb mitjans electrònics. L'entitat també recomana que se senyalitzi l'espai per tal de respectar la distància de seguretat entre persones. Alhora, per a major seguretat, es demana restringir el nombre de clients.

Control de temperatura i material d'un sol ús

Una altra de les mesures és prioritzar el material d'un sol ús, que tindrà contenidors específics per al seu rebuig. Així mateix, s'eliminaran els dispensadors d'aigua per ampolles individuals. Pel que fa als treballadors i treballadores es recomana el control de temperatura abans de començar la jornada i que la roba i el calçat utilitzat per treballar siguin diferents dels utilitzats en l'entrada i la sortida. Així mateix es recomana rentar-lo cada dia a 60°.

  

mascaretabossa individualrevistes

Comentaris

envia el comentari