Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El 'Gordo' ha tornat a tocar a Reus.

Pas a pas: com pots cobrar un dècim o una participació premiada a la Loteria de Nadal 2020

Una pluja de milions ha tornat a arrasar el Camp de Tarragona amb la Loteria de Nadal 2020

Sembla impossible, però ha passat. La Loteria de Nadal 2020 ha tornat a deixar una pluja de milions al Camp de Tarragona i, concretament, a Reus, on l'any passat el centre aragonès el Cachirulo va centrar totes les mirades perquè hi va tocar també el primer premi. Ara els grans agraciats d'aquest sorteig han estat a la fàbrica Indústries Teixidó, una empresa molt coneguda a la comarca en què hi treballen moltes persones que l'any passat ja els va tocar el 'Gordo', ja que algunes de les participacions es van repartir en un sopar a Riudecols. Plou sobre mullat, doncs, però d'alegria a Reus i Riudecols. També el Gordo ha repartit alegria al barri tarragoní de Bonavista, tot i que amb molta menys mesura.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Un cop hagin assimilat l'alegria els afortunats, tocarà cobrar el premi. Tant ells com si teniu algun dècim agraciat en algun dels altres premis que s'han repartit, o una participació, si voleu cobrar els diners heu de seguir els passos que us expliquem tot seguit.

El primer factor a tenir en compte és la data límit per poder obtenir els diners d'un bitllet premiat, concretament uns 3 mesos després del 22 de desembre. Totes aquelles persones afortunades tenen fins al 20 de març per obtenir els seus diners.

Com he de cobrar el dècim premiat

Un cop arribada aquesta data, el premi s'ha de considerar com incobrable. Tot i això, és possible que hagin passat coses o s'hagin donat situacions que poden provocar dubtes de com cobrar el premi, que et resolem a continuació:

  • És necessari tenir el dècim premiat original. No serveixen ni fotocòpies ni fotos amb el mòbil. Si es pot presentar un resguard d'aques si s'ha tingut la mala sort que el bitllet ha acabat en uns pantalons que han passat per la rentadora, encara es pot recuperar. Cal anar a l'administració, omplir el formulari 'Sol·licitud de Pagament de Premis' i que l'Estat verifiqui que és autèntic abans de cobrar.
  • Es pot cobrar a través d'un xec o d'una transferència bancària. 
  • Si t'han robat el dècim, s'ha de presentar una denúncia a la comissaria més propera perquè s'iniciïn els tràmits per poder recuperar-lo.
  • Si el premi és inferior als 2.000 euros, et pots dirigir a qualsevol administració de loteries per cobrar els diners de manera immediata. 
  • Si t'han tocat més de 2.000 euros, en canvi, és obligatori anar a una oficina bancària.
  • Si el bitllet està compartit amb més d'una persona, és necessari que s'identifiquin tots els amos del dècimpremiat.

Com he de cobrar una participació?

Les participacions són una de les opcions per tenir més oportunitats de guanyar un premi a la Loteria de Nadal, ja que normalment se n'adquireixen més. Així mateix, el mètode per cobrar la butlleta no és el mateix que el dècim tradicional. 

En cas que toqui una participació, el premi s'ha de reclamar a l'entitat emissora, és a dir, qui ha venut la participació, ja que són ells qui són els encarregats d'administrar i abonar els diners

L'entitat ha de dipositar el número o números de loteria en una entitat bancaria. En cas que les participacions estiguin premiades amb un import superior a 2.500 euros, el banc s'encarregarà de la gestió i el repartiment dels premis. Aquesta informació serà donada per l'entitat que ha venut la participació, ja que a vegades no surt explicat a la butlleta

Les participacions de loteria han d'estar correctament enumerades i incloure una informació concreta: dades de l'associació o entitat que ven les participacions de loteria, segell de l'entitat, data del sorteig, la quantitat que es juga al sorteig, l'import del donatiu o recàrrec, data de caducitat, indicar que el fraccionament ha estat autoritzat per l'organisme de Loterías y Apuestas del Estado, la informació fiscal i l'entitat bancaria on s'han dipositat els dècims.