Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona escombrant una terrassa buida durant les restriccions a Espanya

Les dues comarques més segures de Catalunya amb la Covid-19

Les dues comarques amb l'índex més baix són el Pallars Sobirà i el Priorat, mentre que la Vall d'Aran, el Solsonès i la Garrotxa són les tres comarques amb el risc de rebrot més alt

Una dona escombrant una terrassa buida durant les restriccions a Espanya
Catalunya viu una situació de risc per culpa de la pandèmia de la Covid-19 | Europa Press

TV3 elabora eventualment els gràfics del risc de rebrot de la pandèmia del coronavirus amb el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC i amb les dades que aporta el portal Dades Covid de la Generalitat de Catalunya

A partir de l'índex, tal com recull CCMA, es pot orientar la situació de cada comarca d'acord amb la següent escala: 0-30 (molt baix); 31-70 (baix); 71-100 (mitjà); 101-200 (alt); +200 (molt alt).

Es tenen diverses variables per calcular-lo, com ara la taxa rho, també coneguda com a taxa de reproducció de la malaltia, obtinguda a partir de la mitjana de persones que s'infecten d'un mateix cas. Com més per sota d'1 es trobi, més baixa serà la taxa, evidentment. Es creua, a més, amb la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants dins d'un període de 14 dies, donant com a resultat l'índex de creixement potencial de brot.

El Pallars Sobirà i el Priorat, les comarques amb l'índex més baix

Així mateix, tal com es pot veure en la gràfica que ha difós el '324', les comarques amb l'índex més baix són el Pallars Sobirà i el Priorat, mentre que la Vall d'Aran, el Solsonès i la Garrotxa són les tres comarques amb el risc de rebrot més alt a Catalunya.