Les tres comarques amb més taxa de mortalitat pel virus: Anoia, Berguedà i Bages

Tres àrees de la ciutat de Barcelona i la del Vallès Occidental Oest, són les àrees amb un índex de transmissió del coronavirus més elevat

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
L'Anoia, el Berguedà i el Bages són les tres comarques catalanes amb una taxa més elevada de mortalitat per coronavirus. | EP

L'Anoia, el Berguedà i el Bages són les tres comarques catalanes amb una taxa de mortalitat per coronavirus més elevada. Segons el mapa de mortalitat del Departament de Salut, a l'Anoia han mort 35 persones per cada 10.000 habitants, 22 al Bages i 22 més el Berguedà. I és que fins aquest dimarts i des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 936 decessos entre les tres comarques. El Barcelonès, amb 18 defuncions de cada 10.000 habitants; el Baix Llobregat, amb 15; Osona, amb 14; la Garrotxa, amb 14; el Pallars Jussà, amb 13; el Moianès, amb 12; i l'Alt Penedès, amb 12; completen el llistat de les deu comarques catalanes amb la taxa de mortalitat per habitant més elevada.

Les àrees de salut de Catalunya amb més índex de transmissió del virus

A més, tres àrees de la ciutat de Barcelona —Barcelona Nord, Barcelona Esquerra i Barcelona Dreta— i la del Vallès Occidental Oest, són les àrees de salut de Catalunya que en aquests moments tenen un índex de transmissió del coronavirus més elevat, segons han informat fonts de Salut. Tot i que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit en roda de premsa que l'àrea del Pla de l'Estany-Gironès també tenia un índex alt, fonts de Salut han assegurat que en aquesta zona ja ha baixat en els últims dies. Vergés ha explicat que aquest índex està tenint un «comportament territorial diferent», i que hi ha «moltes zones» on és baix.

La Catalunya Central és la regió del país amb la taxa de mortalitat per habitant més elevada. L'Anoia, amb 431 decessos, és la comarca on el virus ha causat més morts. La segueix el Bages, amb 405; Osona, amb 231; i el Berguedà, amb 90. Per contra, les dues comarques amb menys habitants, el Moianès i el Solsonès, han registrat 17 i dos morts respectivament.

Una de cada deu defuncions, a la Catalunya Central

Bages, Berguedà, Anoia, Solsonès, Moianès i Osona acumulen 1.176 de les 10.073 morts amb coronavirus que s'han registrat a Catalunya des de l'inici de la pandèmia, és a dir que una de cada deu defuncions s'ha registrat a la Catalunya Central. Es dona el cas que la Catalunya Central és també la zona amb més percentatge de contagis.

Les darreres xifres de Salut apunten al fet que 90 de cada 10.000 habitants s'han infectat pel virus. En canvi, a la regió sanitària de Barcelona, que és la zona amb més contagis confirmats de tot el país —36.583—, la taxa d'infectats és de 72 persones per cada 10.000 habitants. Segons el Departament de Salut, a la Catalunya Central s'han detectat 4.748 casos positius des de l'inici de la pandèmia i 10.295 de sospitosos.


Comentaris

envia el comentari