Comença la campanya de la Renda de 2018 amb novetats importants

S'obre el termini de la presentació de la declaració de la renda del 2018, un tràmit que es podrà realitzar entre el 2 d'abril i l'1 de juny

La declaració de la Renda 2018 podrà presentar-se a partir del 2 d'Abril
La declaració de la Renda 2018 podrà presentar-se a partir del 2 d'Abril | CEDIDA

L’Agència Tributària ja ha donat el tret de sortida a la campanya de la Renda de 2018, que durarà dos mesos i començarà el pròxim 2 d’abril, mantenint-se vigent fins a l’1 de juliol. Hisenda, doncs, ja ha posat a disposició dels contribuents tota la informació que necessiten per realitzar aquest tràmit, i ha actualitzat l’aplicació per tal de facilitar la tasca als usuaris.

Tot i que el termini per presentar la renda comença aquest 2 d’abril, si el que es vol és presentar la renda de manera presencial, s’haurà d’esperar fins al 14 de maig, que és quan es podrà fer el tràmit en persona a les oficines de gestió tributària. Pels altres contribuents que vulguin presentar la renda pel telèfon o per Internet, ho podran fer tal com hem dit, a partir del 2 d’abril. També s’ha de tenir en compte que les declaracions que tinguin com a resultat a ingressar amb domiciliació bancària, han de ser entregades abans del 26 de juny.

 

Dates per a la declaració de la renda 2018
Dates per a la declaració de la renda 2018 | EUROPA PRESS

 

 

Canvis importants

El Ministeri d’Hisenda ha realitzat alguns canvis que cal tenir en compte. Se suprimeix la 'predeclaració' en paper, ja que aquesta generava confusions, duplicitats innecessàries i retards en les rendes que tenien com a resultat a retornar.

Fins ara, quan els contribuents realitzaven la seva declaració a través de la plataforma de l'AEAT, en descarregar-se el model i complimentar-lo, el que obtenien era un esborrany que faltava ser confirmat. Això generava confusions a alguns usuaris que creien que ja havien presentat la declaració quan no era així, ja que faltava la confirmació de l'esborrany.

 

La declaració de la Renda de 2018 s'haurà de presentar únicament per mitjans electrònics
La declaració de la Renda de 2018 s'haurà de presentar únicament per mitjans electrònics | CEDIDA

 

Per això, des d’ara la presentació de la renda passa a ser totalment telemàtica i es podrà realitzar per Internet, per telèfon, o a les oficines de l'AEAT sol·licitant cita prèvia. Si el resultat de la declaració fos a ingressar, es podrà domiciliar l’ingrés introduint el número complet de l’entitat bancària del contribuent (NRC), o bé es podrà pagar directament a Hisenda a través d’una entitat bancària col·laboradora, descarregant un document que Hisenda ha preparat especialment per a aquest propòsit.

Malgrat els canvis esmentats, l’usuari podrà seguir imprimint una vista prèvia del seu esborrany, tal com s'havia anat fent fins ara, tot i que aquesta impressió no servirà com una presentació física del document, sinó només per a facilitar la revisió de dades per part del contribuent.

 

 

Comentaris

envia el comentari