Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Comença la verema de les varietats més primerenques a la DOQ Priorat

Un equip d’inspectors del Consell Regulador posaran en marxa els nous equipaments de control

Comença la verema de les varietats més primerenques a la DOQ Priorat | cedida

 

Els cellers de la DOQ Priorat han començat la verema seguint un estricte control de la maduresa del raïm. Com és habitual es combinen les varietats blanques i algunes negres en funció de la ubicació i l’objectiu del vi. Les viognier, sirà i garnatxa són les més primerenques. Les previsions apunten que, si el temps es manté, la qualitat del raïm serà molt bona i la verema s’allargarà fins a finals d’octubre per a les varietats més tardanes com ara la carinyena i cabernet. Segons la DOQ Priorat, l’onada de calor de finals de juny, tot i tenir una gran afectació en algunes parcel·les en concret, quedarà compensada per l’entrada en producció de noves hectàrees de vinya.

Coincidint amb l’inici de verema, l’equip d’inspectors del Consell Regulador de la DOQ Priorat s’ha reforçat amb tres tècnics, els quals treballen per ajudar als viticultors i cellers a dur a terme la traçabilitat de la collita.

La DOQ Priorat la integren 532 viticultors que cultiven 2.080 hectàrees de vinya. Durant la verema passada es van collir 6 milions de quilos de raïms de varietats negres —cultivades en 1.872 hectàrees— i 481.620 quilos de raïms de varietats blanques —cultivades en 138,09 hectàrees—.

Els viticultors del Penedès fan vaga pel baix preu del raïm

A la zona del Penedès els viticultors s'han plantat per protestar contra els baixos preus  que les grans empreses estan pagant aquest any pel raïm. La vaga ja es va anunciar a mitjans d'agost i s'han fet protestes davant empreses com Segura Viudas, Torres, García Carrión, Freixenet o Codorniu.

Els pagesos denuncien que enguany han patit una retallada de fins al 28% en el preu del raïm respecte l'any passat, que en alguns casos deixa en només 0,30 euros el quilo de raïm. Afirmen que aquesta xifra està per sota del cost de producció, el qual ronda els 40 cèntims i que el seu treball «està condemnat a la ruïna».