Un acte de Sant Magí a Tarragona

Tarragona dona tret de sortida a les festes de Sant Magí aquest cap de setmana

La iMAGInada, que omplirà el Camp de Mart durant quatre dies, serà el primer acte de la festa

Tarragona dona el tret de sortida a les festes de Sant Magí aquest cap de setmana amb els primers actes de la festa major petita de la ciutat. Serà aquest divendres amb la iMAGInada, que durant quatre dies omplirà d'activitats per a tots els públics els Jardins del Camp de Mart. El primer acte serà una cercavila a les 19 hores, mentre que posteriorment, a les 20.30 hores, es podrà gaudir de l'espectacle inaugural.

Aquest dissabte, a les vuit del matí i des de la plaça de la Font, es donarà la sortida de la pedalada castellera, organitzada per les colles de Sant Pere i Sant Pau, dels Xiquets i de la Jove. No serà l'única activitat de dissabte, ja que a les 15 hores, des del parc del Francolí, sortirà la 5a marxa de l’aigua de Sant Magí, organitzada pel Club Excursionista Alliberaadrenalina, que anirà des de Rodonyà fins a Tarragona sota la pluja d’estels de Sant Llorenç.

També dissabte a la tarda, a les 18 hores, des del Balcó del Mediterrani començarà la cercavila de gegants i nanos. Serà la 7a edició de la trobada que organitza el Club Maginet i els Gegants del Passeig Torroja amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquesta anirà fins a la plaça de les Cols, on cadascun dels participants farà una ballada de lluïment i seguirà fins a la plaça del Rei per fer una ballada conjunta. 

L'Esbart Dansaire celebra el 40è aniversari de la seva fundació

Diumenge a les 20 hores, l’Esbart Dansaire de Tarragona oferirà el tradicional Ball Pla de Sant Magí a la plaça de la Font. Enguany, en el marc del desè aniversari del Ball i els quaranta anys de la fundació de l’Esbart, es vol convidar totes les associacions de la ciutat per compartir-lo i iniciar les festes plegades. La música, a càrrec de la Cobla de la Mitja Lluna, obrirà, després del ball d’entitats, un petit ball folk obert a tothom.  

Dilluns, la ciutat es prepararà per a la diada de Sant Magí amb alguns dels actes més tradicionals com l’Enramada, on la Moixiganga guarnirà el carreró de Sant Magí durant el matí. Entre altres, a les 11 hores, la platja del Miracle serà l’escenari de la XI travessa d’andròmines que organitza AEiG Alverna, i la platja de l’Arrabassada, del 62è concurs de castells i escultures a la sorra del Club Maginet.

Diumenge a la nit, l’Esbart de Santa Tecla ballarà Les contalles de Sant Magí a la plaça de la Pagesia. 

Dimarts, assajos oberts de les colles castelleres

El dimarts serà un dia per gaudir dels assajos oberts de les colles castelleres de la ciutat, i dimecres, amb les primeres clarors del dia, des de Pontils, Sant Magí Lluny, el santuari de la Brufaganya, l'aigua més tarragonina i els seus portants faran el tradicional camí de l'aigua amb els seus carros i cavalls passant per Santa Perpètua de Gaià, Querol, el Pont d'Armentera, Santes Creus i Bràfim, on faran nit.

Dimecres, a les 10.30 h davant del Mercat de Torreforta i a les 17.30 h a la plaça Corsini, Mercats, amb la col·laboració de Creu Roja Joventut, organitza La Sindriada, una festa solidària per a petits i grans. I, finalment,  Genovesa Narratives Teatral porta a l'espectacle familiar Gota d'aigua sobre una fulla d'alzina al Teatre Tarragona (tres passis: 12 h, 17.30 h i 19 h), una iniciativa del Club dels Tarraconins i EMATSA.

Tots els actes de les festes de Sant Magí es poden consultar al següent enllaç.