Una màquina retroexcavadora treballa a l'Hospitalet de l'Infant

Comencen les obres de la nova residència de gent gran de l'Hospitalet de l'Infant

Els treballs, que tenen un pressupost de més de 3,4 milions d’euros, s'allargaran durant un any i mig

Aquesta setmana han començat les obres de construcció de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant. L’Ajuntament va adjudicar aquests treballs, que també inclouen l'adequació de l'entorn, a l’empresa Gestión Ingenieria y Construcción de la Costa Dorada SA, per un import de més de 3,4 milions d'euros i un termini d’execució de 17 mesos.

L’objectiu d’aquest projecte, redactat per l’arquitecte Santiago Vives Sanfeliu, és la construcció d’un nou equipament públic municipal per acollir una residència per a gent gran de 40 places, a l’avinguda de Ramon Berenguer IV, número 5, del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant.

L'alcalde del municipi, Alfons Garcia, ha assenyalat que «un servei molt necessari per a la societat del futur, que estarà ubicat al centre del poble, al costat del centre de dia i el Casal d’Avis, del CAP i de la Casa de la Vila».

Un equipament amb planta baixa i dos pisos

El nou equipament serà un edifici de planta rectangular amb planta baixa i dues plantes pis, que donarà resposta al programa d’usos i necessitats establert per l’Ajuntament, d’acord amb les indicacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L'edifici disposarà d’una superfície construïda total d’uns 1.750 m2. A la planta baixa s’emplaçaran la majoria dels serveis comuns de l'equipament, que es correspon amb la part més pública, amb les dependències d’administració i gerència, els serveis, les dependències dels treballadors/es i la cuina amb els seus magatzems.

A les dues plantes superiors s'ubicaran les habitacions, amb 20 llits per planta distribuïts en 8 dormitoris dobles i 4 individuals, i altres serveis complementaris. Cada habitació tindrà el seu propi lavabo. A la façana sud de l’edifici es planteja una gran terrassa correguda sobre la qual obren les habitacions i que en planta baixa constitueix un porxo.

L’edifici projectat es considera molt eficient pel que fa al consum d’energia i l’emissió de diòxid de carboni a l’atmosfera, ja que obté una Qualificació Energètica CLASSE A, que és la màxima qualificació possible.