IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Comissió Europea aclareix si ens podem contagiar dels envasos dels productes

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària assegura que actualment no hi ha proves per confirmar-ho

Un taulell de Carrefour amb safates de sushi
La Comissió Europea ha publicat una guia de seguretat alimentària per als ciutadans | cedida

Per respondre als nombrosos dubtes creats entre els ciutadans sobre la possibilitat de contagiar-se amb els envasos que venen als supermercats, la Comissió Europea ha publicat una guia sobre seguretat alimentària.

En aquest informe es remarca que «no es disposa actualment de cap informació sobre si el virus responsable de la Covid-19 pot estar present als aliments, sobreviure a ells i infectar persones. No obstant això, tot i la gran magnitud de la pandèmia de la Covid-19, fins a la data no s'ha notificat cap transmissió d'aquesta malaltia a través del consum d'aliments», remarquen.

A més, la guia cita a l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, que afirma que actualment no hi ha proves que els aliments siguin una font o una via probable de transmissió del virus i que «es considera que la principal manera de transmissió és de persona a persona, principalment a través de les gotícules respiratòries que produeixen les persones infectades en esternudar, tossir o exhalar», asseguren des de l'AESA.

La Covid-19 resisteix diversos dies a l'acer i els plàstics

Segons la Comissió Europea, un estudi recent «ha demostrat que l'agent causal de la Covid-19 persisteix durant 24 hores sobre el cartó i diversos dies en superfícies dures, com l'acer i els plàstics, en entorns experimentals no hi ha proves que envasos contaminats que han estat exposats a condicions i temperatures diferents transmetin la infecció», apunten.

Per contra, amb la pell no passa igual, ja que el virus pot passar al sistema respiratori al tocar-se la cara i per això «les persones que manipulen els envasos, inclosos els consumidors, han de seguir les orientacions de les autoritats de salut pública respecte a les bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans regular i eficaçment», asseveren.

Retirar l'embolcall abans de guardar el producte a casa

Entre els consells bàsics per evitar el contagi de coronavirus, és recomanable rentar-se les mans amb aigua calenta i sabó abans i després de fer la compra, retirar l'embalatge exterior abans de guardar cada producte, rentar les fruites i hortalisses i evitar la contaminació dels estris de cuina rentant amb detergent quan es facin servir amb un aliment diferent.


Comentaris

envia el comentari