Imatge de Koeman durant una roda de premsa

El Comitè de Competició obre expedient a Koeman per les declaracions de després del clàssic

L'estament es pronunciarà aquest dijous

El Comitè de Competició ha obert un expedient a l'entrenador del Barça, Ronald Koeman, per criticar el VAR després del partit del clàssic davant el Reial Madrid del passat 24 d'octubre al Camp Nou. L'estament ho ha fet després de rebre la denúncia del Departament d'Integritat de la 'Real Federación Española de Fútbol' i podria aplicar una sanció de diversos partits al tècnic holandès. En tot cas, aquest dijous es pronunciarà al respecte.

Un instructor està estudiant la documentació existent i el seu veredicte pot anar per dues bandes. Considerar que la seva actitud es sancionable i imposar una sanció d'un mínim de quatre partits o entendre que les paraules de Koeman no són objecte de sanció. Segons el diari 'Sport' i a partir de fonts jurídiques, les declaracions de l'entrenador blaugrana són difícilment sancionables per l'òrgan disciplinari de la RFEF.

Concretament, les paraules de Koeman sobre el VAR van ser: «Ha influït molt. No entenc el VAR, crec que només és VAR quan actua contra el Barça. Aquestes agafades passen sempre a l'àrea. Portem cinc partits i cap ens ha beneficiat. Les targetes de Getafe... no ens mereixem perdre així».

El tècnic del Barça afegia: «Li he dit que tant de bo algun dia em puguin explicar com funciona el VAR a Espanya. Portem cinc jornades i el VAR només ha entrat en contra del Barça. Mai a favor. Ni al penal a Messi a Sevilla, ni en les dues vermelles a Getafe. Li he preguntat per què només hi ha VAR contra el Barça».

 

Una sanció de quatre a dotze partits

L'article 100 bis del reglament assenyala que la realització per part de qualsevol persona de declaracions que qüestionin la imparcialitat del col·lectiu arbitral o dels òrgans de la RFEF poden ser sancionables. En el cas dels entrenadors, la sanció pot variar entre quatre a dotze partits de suspensió i una multa de 601 a 3.005,06 euros. Caldrà veure si el Comitè de Competició decideix acabant sancionant a l'holandès o creu que no hi ha motius suficients per fer-ho donat que l'entrenador no ataca directament a cap membre del col·legi arbitral sinó a la tecnologia del VAR.

Per una altra banda, el Comitè també ha obert expedient a l'exdirectiu del Futbol Club Barcelona, Xavier Vilajoana, després de les seves contundents declaracions a Twitter contra l'àrbitre Martínez Munuera, en el seu cas podria rebre únicament una sanció econòmica.