Un guàrdia urbà parla sobre la gossa Sota: «Vam ser àngels, avui som dimonis»

En una carta recorda que va prendre una «decisió in extremis perquè va veure en perill la seva vida»

L'agent hauria disparat a l'animal per defensar-se d'un atac
L'agent hauria disparat a l'animal per defensar-se d'un atac | Twitter

La Guàrdia Urbana de Barcelona viu uns moments difícils en la seva relació amb part dels veïns de la ciutat. La mort de la gossa Sota, després que un dels agents municipals li disparés, ha generat moltes protestes però també ha aconseguit unir al cos policial. Un dels seus membres ha enviat una carta, publicada a 'La Vanguardia', on defensa que el seu company va «prendre una decisió 'in extremis' perquè va veure la seva vida en perill»

L'agent explica que ell té família i que la seva gossa de 5 anys és «el millor amic dels meus fills». Per això no acaba d'entendre perquè la gent «ha respost amb tanta hostilitat i ha sortit a cremar la ciutat que tant amem i protegim», fent referència a alguns dels aldarulls que s'han produït a la ciutat en protesta per la mort de Sota.  

Aquesta última setmana hem sentit «el vostre odi»

El company de l'agent que va disparar a l'animal es mostra sorprès pel fet que després de sentir, les setmanes posteriors als atemptats del 2017, «el vostre amor, aquesta última setmana el vostre odi»

L'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha defensat l'actuació del seu company
L'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha defensat l'actuació del seu company | Twitter

Lamenta que els que abans «vam ser àngels, avui som dimonis». Ha volgut destacar que ells continuen sent les mateixes persones que «prenen decisions complexes en molt pocs segons, pensant a tornar a casa i que vosaltres torneu a la vostra». Per aquest motiu anima a reflexionar cada vegada que «veieu a un home amb uniforme»

L'atestat confirma que la vida de l'agent perillava 

Fa uns pocs dies, CatalunyaDiari va poder tenir accés a quina és la versió de la Guàrdia Urbana sobre els fets. Segons l’atestat policial, l’agent va disparar al gos quan va intentar repel·lir un segon atac i quan va veure que podia atacar el seu coll.

En un primer moment, el gos va mossegar la zona del braç del policia, fent-li una ferida i esquinçant-li l’uniforme. Segons detalla el policia, el propietari del gos va deslligar el gos i amb el seu idioma el va dirigir «de forma clara i activa» contra l’agent.  Un cop l'agent va disparar a l'animal, el propietari del gos el va agredir  donant-li dos cops amb un patinet al cap.


Comentaris

envia el comentari