La complicada situació a l'Hospitalet: «Estem fregant el col·lapse. És molt pitjor que al març o a l'abril»

Els barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc acumulen l'increment de casos que pateix el municipi del Baix Llobregat

Imatge d'un home llegint el diari en un banc al barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat
El barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat és un dels més afectats per l'increment de casos de coronavirus. | ACN

La complicada situació pels rebrots de coronavirus a l'Hospitalet de Llobregat es complica. L'increment de casos dels últims dies està tensant el sistema sanitari i un dels centres d'atenció primària (CAP) del municipi, el del barri de la Florida, està a prop del col·lapse. Així ho adverteix Gemma Hernández, la cap de servei de l'ambulatori, en declaracions al diari 'El País'.

«Estem fregant el col·lapse», assegura Hernández, que afegeix que «hem multiplicat per tres les assistències. És molt pitjor que al març o a l'abril». En aquest sentit, la metgessa afirma que «a la Florida —diuen que és el barri amb més densitat de població d'Europa— estem vivint ara la pandèmia amb majúscules». L'arribada de pacients al centre sanitari és constant, però tot i els advertiments per respectar el distanciament social, la majoria no en fa casa, explica el citat mitjà.

Recomanacions de la Generalitat

La complicada situació que es viu a l'Hospitalet de Llobregat ha obligat el Govern a prendre mesures, amb un decret en què es recomana a la ciutadania una limitació en la mobilitat, per tal de tallar les cadenes de transmissió del virus. Així, la Generalitat demana als veïns i veïnes dels barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc sortir de casa només per fer activitats essencials.

El preocupant increment de casos als tres barris també ha fet moure fitxa a l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Així, el consistori va decidir aquest dimecres suspendre les activitats culturals, esportives i d'oci nocturn del municipi, limitant al 50% l'aforament de bars i restaurants de la zona nord del municipi.

«A mi, amb la meva edat, no em preocupa gairebé res»

Tot i la petició de les autoritats, tant la Generalitat com l'Ajuntament, la Isabel Ramírez i la María Luisa Ramos, dues octogenàries que viuen a cavall entre la Torrassa i la Florida, segueixen fent vida normal i cada matí es troben per fer el cafè i fer petar la xerrada en un bar del Mercat del Torrent Gornal. 

«A mi, amb la meva edat, no em preocupa gairebé res. Si no em moro enguany, serà l'any que ve», afirma, rient, la Isabel. Les dues amigues riuen l'una de l'altre en veure's amb la mascareta. «Vam estar tres mesos tancades a casa», assegura, també riallera, la María Luisa, afegint que «viure d'aquella manera no és viure. Haurem de riure».


Comentaris

envia el comentari