Correus filtrats

Comprova aquí si t’han piratejat el correu electrònic

Troy Hunt, expert en ciberseguretat, ha posat en marxa un cercador perquè tothom pugui assegurar-se que el seu correu no s'hagi filtrat

Alerta màxima després que un expert en ciberseguretat dels EUA hagi descobert la filtració més gran de correus  electrònics de la història. Un forat informàtic n'ha deixat al descobert 772. 904.991 i més de 20 milions de contrasenyes i, per això mateix, és una necessitat pràcticament vital saber quin és l’estat de la nostra missatgeria informàtica. 

  

Si bé és cert que se’n desconeix l’autoria, també ho és que l’alerta va molt més enllà i la base de dades, Col·lecció número 1, ha posat a disposició de tothom un cercador per saber si ens han piratejat el nostre correu electrònic. 

  • Clica aquí per saber si t’han piratejat el correu!

Canviar la contrasenya, la principal mesura de control 

És, de fet, una de les úniques alternatives que dóna el portal de Troy Hunt. Els experts, davant la incertesa que genera a hores d’ara la filtració massiva de correus, demanen als usuaris dels llocs webs filtrats que es canviïn les contrasenyes, com a mesura per a evitar mals majors.

Cal tenir en compte que el total de dades filtrades suposen ni més ni menys que 87 gigues, les quals poden ser utilitzades pels pirates informàtics amb l'objectiu d'enviar spam o realizar activitats igual d'indesitjades.

Tal com explica el mitjà 'RAC1', sembla que  els dominis dels correus que han resultat afectats a un nivell major són aquells acabats en .com, o almenys això és que ha fet patent una anàlisi de tots els correus han sigut exposats. Amb tot, la majoria d'aquestes adreces i contrasenyes tenen un origen comú: solen tenir vinculació especialment amb pàgines per a adults, així com amb xarxes socials.