La comunitat musulmana demandarà Educació si no s’ofereixen classes d’Islam

Si el pròxim curs la Generalitat no garanteix classes de religió islàmica a les famílies que ho vulguin, presentaran una denúncia als tribunals

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya ha demanat que s'imparteixin classes de religió islàmica | Cedida

La comunitat musulmana de Catalunya ha dit prou. El que fins ara era només una simple petició, s’ha convertit en amenaça. Segons avança ‘El Periodico’, si el pròxim curs la Generalitat no garanteix classes de religió islàmica a les famílies que així ho decideixin, aquestes presentaran una denúncia ferma als tribunals.

Una llei assegura que els musulmans tenen dret a rebre una educació islàmica

La mateixa llei, de fet, reconeix des de 1992 que «els alumnes musulmans tenen el dret de rebre una educació islàmica als centres docents públics, privats o concertats». El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, doncs, afirma ara al mitjà citat que ara s’aferraran a aquesta llei amb l’amenaça que, si no es compleix, optaran per querellar-se contra educació.  

En aquesta línia, cal esmentar que no és la primera vegada que es duu a terme una petició d'aquest tipus. Ara, però, la comunitat musulmana ha optat per agafar la problemàtica de soca-rel i optar per la via més dràstica de totes. 

Cap escola de l'Estat compleix aquesta llei

Un dels motius principals per dur a terme aquesta reivindicació és que, precisament, aquesta llei mencionada anteriorment no es compleix en cap escola catalana, malgrat l'augment de la demanda per part de la comunitat. Quelcom que no qualla amb la realitat del nostre país, ja que actualment el sistema educatiu compta amb un total de 85.000 alumnes musulmans, segons les dades aportades per la Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya. 

A més, denuncien que en moltes regions de la resta d'Espanya sí que reconeixen aquesta assignatura com a optativa, i que forma part del projecte educatiu d'un total de 12 comunitats autònomes del país. Així les coses, trobem que Andalusia té 24 professors de l'islam i 40.000 alumnes musulmans, i que altres comunitats també ofereixen aquest servei, tals com són Ceuta i Melilla, Castella i Lleó, Aragó, Euskadi, Extremadura, Madrid i La Rioja, entre d'altres.

El Ghaidouni creu que la Generaliat té por

Segons el president de l'associació catalana, Mohamed El Ghaidouni, la raó és ben clara: «La Generalitat té por, està clar que no vol reconèixer-nos aquest dret fonamental, però ja estem cansats, és una decisió política», motiu pel qual consideren que «tan sols ens faran cas amb una sentència judicial».

Per la seva banda, des d'Educació prefereixen no mullar-se, i no volen facilitar el número total de famílies que han fet aquesta demanda últimament. No només això, sinó que ni tan sols volen fer declaracions al respecte.


Comentaris

envia el comentari