Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La comunitat musulmana demandarà Educació si no s’ofereixen classes d’Islam en horari lectiu

Segons avança 'El Periódico', la comunitat islàmica defensa que si el pròxim curs la Generalitat no garanteix classes de religió islàmica a les famílies que així ho decideixin, aquestes presentaran una denúncia ferma als tribunals

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya ha demanat que s'imparteixin classes de religió islàmica | Cedida

 

La comunitat musulmana de Catalunya ha dit prou. El que fins ara era només una simple petició, s’ha convertit en amenaça. Segons avança ‘El Periodico’,  si el pròxim curs la Generalitat no garanteix classes de religió islàmica a les famílies que així ho decideixin, aquestes presentaran una denúncia ferma als tribunals.

Una llei assegura que els musulmans tenen dret a rebre una educació islàmica

La mateixa llei, de fet, reconeix des de 1992 que «els alumnes musulmans tenen el dret de rebre una educació islàmica als centres docents públics, privats o concertats». El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, doncs, afirma ara al mitjà citat que ara s’aferraran a aquesta llei amb l’amenaça que, si no es compleix, optaran per querellar-se contra educació.  

En aquesta línia, cal esmentar que no és la primera vegada que es duu a terme una petició d'aquest tipus. Ara, però, la comunitat musulmana ha optat per agafar la problemàtica de soca-rel i optar per la via més dràstica de totes. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Cap escola de l'Estat compleix aquesta llei

Un dels motius principals per dur a terme aquesta reivindicació és que, precisament, aquesta llei mencionada anteriorment no es compleix en cap escola catalana,  malgrat l'augment de la demanda per part de la comunitat. Quelcom que no qualla amb la realitat del nostre país, ja que actualment el sistema educatiu compta amb un total de 85.000 alumnes musulmans, segons les dades aportades per la Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya. 

Segons el president de l'associació catalana, Mohamed El Ghaidouni, la raó és ben clara: «La Generalitat té por, està clar que no vol reconèixer-nos aquest dret fonamental, però ja estem cansats, és una decisió política», motiu pel qual consideren que «tan sols ens faran cas amb una sentència judicial».