Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els comuns proposen adherir Vila-seca a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Municipis com Tarragona, Reus, Salou o Cambrils ja fa temps que forment part d'aquesta iniciativa

Els Comuns proposen adherir Vila-seca a la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat
Els Comuns proposen adherir Vila-seca a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat | cedida

Els representants del Grup Municipal de Vila-seca en Comú han registrat una moció amb la voluntat que el ple aprovi l'adhesió de la vila a la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat.

Tarragona, Reus, Salou o Cambrils ja formen part de la Xarxa

Tal com apunten els comuns, adherir-se a la 'Xarxa' pot suposar «un magnífic instrument de treball per al municipi així com un espai de trobada on regidors i tècnics municipals tinguin l’ocasió de treballar amb altres municipis i  intercanviar bones pràctiques». Una iniciativa de la qual ja formen part altres municipis del Camp com Tarragona, Reus, Salou o Cambrils.

Trobada dels representants de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Trobada dels representants de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat | Diputació de Tarragona

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis creada l’any 1997 que compta amb 290 ens locals adherits, incloses les quatre diputacions catalanes i la presència com a membre observador de la Generalitat de Catalunya. La seva raó de ser és la d'esdevenir una plataforma de cooperació i intercanvi  on els municipis trobin un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i desenvolupar projectes d'interès comú.

Tot plegat amb els objectius «d'impulsar polítiques locals encaminades cap a  un model de desenvolupament sostenible; potenciar el desenvolupament de les Agendes 21 Locals i definir metodologies per a la seva implantació; constituir un instrument de  cooperació i intercanvi d'experiències  en el camp del desenvolupament sostenible; fomentar la participació de tots els sectors econòmics i socials dels municipis en el procés de desenvolupament de les Agendes 21 Locals i en la realització de projectes que se'n derivin; potenciar accions conjuntes amb altres xarxes i associacions espanyoles i europees  que treballin en el camp de la sostenibilitat;  compartir recursos i experiències  per al desenvolupament de plans i programes orientats a solucionar problemes ambientals, i incrementar el pes específic de les ciutats i els pobles mitjans i petits en l'àmbit europeu».