El Concurs de Gossos d'Atura torna aquest diumenge a Prades

S'espera que l'edici贸 d'enguany atregui el mateix nombre de p煤blic que els 800 assistents de l'edici贸 passada

Una vegada més,  el camp de futbol municipal de Prades es transformarà per convertir-se en l'escenari de la XXXII edició del Concurs de gossos d'atura. Serà aquest diumenge, dia 4 d'agost,  seguint la tradició de celebrar el concurs cada primer diumenge del mes d'agost des que es va iniciar el 1988.  L'endemà començaran les jornades divulgatives de la Reina Margarida, que s'allargaran durant tota la setmana.

L'organitzaci贸 espera una aflu猫ncia com la de l'any passat

L'edici贸 passada va representar un 猫xit pel que fa a l'assist猫ncia malgrat les altes temperatures 鈥攓ue van fer baixar el nivell competitiu鈥, ja que fins a 800 persones, un centenar m茅s que l'edici贸 anterior, van presenciar les maniobres dels gossos i els pastors. D'aquesta edici贸,  l'organitzaci贸 n'espera una resposta tant o m茅s positiva del p煤blic.

A les onze del mat铆 el xiulet del jurat donar脿 el tret de sortida a un concurs que enguany  torna a comptar amb onze gossos participants,  aix铆 com l'any passat, que hauran de fer valdre les seves habilitats en el control del ramat d'ovelles i la seva capacitat d'atenci贸 i compenetraci贸 amb el pastor.  Els pastors participants provenen de quatre terres diferents a m茅s del territori catal脿: el Pa铆s Valenci脿, el Pa铆s Basc, les Illes Balears i Fran莽a.

El concurs espera una gran aflu猫ncia com la de l'any passat.
El concurs espera una gran aflu猫ncia com la de l'any passat. | TarragonaDigital

 

El concurs consta de dues proves en les quals es premia l鈥檕bedi猫ncia del gos.  El gos ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d'inici fins davant del pastor,  intentant que les ovelles passin per la portella i quedin quietes dins el cercle i, un cop controlat, el pastor ha de treure l'esquella d'una ovella del ramat.  Finalment el pastor anir脿 caminant cap a la m脿nega amb el ramat darrere i haur脿 d'aconseguir que entri completament al corral i tancar la porta. Tot aix貌 en sis minuts. 

En la segona prova,  el temps es redueix a cinc minuts,  temps amb el qual els gossos m茅s ben qualificats hauran de recollir el ramat del punt d'inici,  portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.