Comença el concurs per les obres de l'estació de Sant Andreu Comtal

Les obres podrien durar més d'un any i mig | La licitació està en 8,12 milions d'euros actualment

Imatge d'un tren de Rodalies de Renfe
Adif inicia el concurs d'adjudicació de les obres per a l'estació de Sant Andreu Comtal | CatalunyaDiari

Quasi un any i mig després de la rescissió del contracte adjudicat a la futura estació de l'AVE de la Sagrera, Sant Andreu Comtal inicia el concurs per a la seva reforma. Les obres estaven paralitzades per una auditoria que investigava un presumpte cas de corrupció; ara la renovació surt a licitació, aprovada, per 8,12 milions d'euros. Així mateix, la millora pretén una edificació d'accessos, de les connexions entre andanes i una adaptació —pavimentaria— de l'entorn urbà contigu.

El complex —de 700 m²— constarà de dues escales mecàniques i ordinàries i de dos ascensors, permetent un accés total i fàcil. A més, tal com es pot veure al pla presentat per Adif, l'estructura estarà rodejada per una vidriera. Paral·lelament, l'estació tindrà quatre vies i dues andanes centrals on circularan trens de Rodalies i Regionals.

En la licitació actual figura també el contracte de serveis de consultoria i assistència tècnica per al control de les obres de la futura estació i de les instal·lacions de superestructura de via i electrificació, amb un pressupost d'1,03 milions d'euros i un pla d'execució de 20 mesos.

Dues fases per a assegurar les obres 

L'edificació, però, es dividirà en dues fases: el concurs, que ja ha arrancat, i signar el contracte per evitar la situació que va haver de ser desbloquejada durant el Consell de Ministres amb el canvi del ministeri de Foment —abans presidint per Íñigo Gómez de la Serna—, i l'evident pas d'iniciar les obres.

Es preveu que, com a mínim, s'hi treballi durant un any i mig fins a assolir l'objectiu principal: augmentar la capacitat de Rodalies a nivell metropolità, en paraules de Janet Sanz, la consellera d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari