Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Perfil del diputat de la CUP Pau Juvillà al TSJC , el 22 de novembre del 2021.

El TSJC inhabilita Pau Juvillà (CUP) per no treure uns llaços grocs de la Paeria

Juvillà no va despenjar els llaços grocs del seu despatx després d'un requeriment impulsat per una denúncia de Ciutadans

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a 6 mesos d'inhabilitació i 1.080 euros de multa per un delicte de desobediència al secretari tercer de la Mesa del Parlament i exregidor de la CUP a Lleida, Pau Juvillà, per no despenjar uns llaços grocs del seu despatx municipal la primavera del 2019 tot i l'ordre de la junta electoral.

Els requeriments de la junta electoral van arribar després de la denúncia de la regidora de Cs Ángeles Ribes contra tots els grups municipals independentistes. Abans de resoldre's el recurs contra el tercer requeriment, els Mossos d'Esquadra van entrar a les dependències municipals de la CUP i van retirar la simbologia independentista.

Juvillà va reconèixer durant el judici que havia rebut fins a tres requeriments de la Junta Electoral que l'instaven a retirar els llaços grocs de les finestres del despatx del grup municipal de la CUP a la Paeria, però va afegir que en una decisió col·lectiva van optar per no treure'ls ja que van considerar que l'ordre de la Junta Electoral atacava els seus drets polítics.

«Un atac a la llibertat d'expressió»

La CUP veu en la condemna al diputat anticapitalista i secretari tercer de la Mesa del Parlament Pau Juvillà «un atac a la llibertat d'expressió» i insta al Parlament a «donar una resposta clara». El TSJC ha condemnat Juvillà a sis mesos d'inhabilitació i 12 euros de multa diaris durant tres mesos per desobediència, en no haver retirat uns llaços grocs a la Paeria de Lleida quan n'era regidor.

Els anticapitalistes demanen a la cambra que defensi la sobirania del Parlament i els diputats «davant les ingerències de l'Estat i els seus tribunals». La CUP ha convocat una concentració a les 19.30 hores a la plaça de la Paeria de Lleida.

«Que un diputat pugui ser inhabilitat per haver mantingut un llaç groc durant un període electoral és, a ulls de qualsevol persona amb valors democràtics, un atac a la llibertat d'expressió i als drets polítics fonamentals», argumenta la formació. La CUP denuncia que «l'aparell repressiu de l'Estat espanyol es troba posicionat en el combat polític contra l'independentisme» i que la condemna a Juvillà «és una mostra més de la voluntat de l'Estat d'eliminar la dissidència política a qualsevol preu».

La CUP també manifesta que els llaços grocs «no són un símbol partidista» sinó de «solidaritat i d'ampli consens entre la població catalana». «Condemnar-ne la seva presència i la denúncia a l'existència de presos polítics i exiliats suposa un atac a la llibertat d'expressió i a les llibertats fonamentals», conclouen.