Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros

La coneguda moneda de 100 pessetes que es ven pel preu que val un pis a Barcelona

Aquesta moneda compta amb un elevat valor pel fet que és considerada com a 'rara'

Les pessetes han tingut un llarg recorregut a Espanya. En concret, van ser 133 anys els que van estar en circulació. Per això, han tingut l'oportunitat d'acompanyar els espanyols durant grans moments de la nostra història.

Això fa que siguin molts els exemplars que compten amb un gran valor dins del mercat del col·leccionisme. Sobretot si estan en excel·lent estat de conservació. Una de les monedes, per exemple, compta amb un preu que puja a més de 200.000 euros.

El Banc d'Espanya ja no canvia pessetes per euros

L'any 2021, el Banc d'Espanya va decidir no continuar canviant les antigues pessetes per euros. Fins aquell any, molts usuaris van poder desprendre's tant de les monedes com dels bitllets per recuperar el valor econòmic.

Tanmateix, també van ser molts els qui van decidir conservar-ne els exemplars, tant pel seu valor simbòlic com per poder-los vendre dins del mercat del col·leccionisme.

Muntatge de monedes d'euro i bitllets variats d'euro
El 2021 es va decidir no canviar més les pessetes per euros | Pexels, DAPA Images

Així, d'acord amb les dades ofertes pel mateix Banc d'Espanya, els ciutadans han conservat ni més ni menys que 262.000 milions de pessetes. És a dir, uns 1.575 milions d'euros.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Moltes d'aquestes monedes continuen tenint un gran valor

Com dèiem, des del 2021 ja no és possible canviar aquestes monedes i bitllets de pessetes per euros. No obstant això, encara que ja no tinguin valor econòmic, moltes sí que conserven un gran valor per als col·leccionistes.

Per aquest motiu, si tens algun dels exemplars més buscats, encara hi ha l'opció d'aconseguir una bona suma de diners. Per això, l'ideal és que estiguin en un estat de conservació excel·lent.

Al web coleccionistasdemonedas.com, els experts han llançat una llista amb les 10 monedes antigues d'Espanya amb més valor a les subhastes. D'aquesta manera, una de les que criden l'atenció és la moneda que et mostrem a continuació.

Aquesta és la moneda de pessetes més valuosa de totes

La moneda ocupa el sisè lloc al rànquing i és de 100 pessetes. Destaca perquè es va acular l'any 1870 i és d'or. A més a més, es tracta d'una peça considerada com a 'rara', ja que només hi ha coneixement de l'existència de dotze, com expliquen al mateix portal.

D'aquestes, sis exemplars es troben a mans privades, i les altres sis, però, es troben dins de la col·lecció de la Fàbrica de Moneda i Timbre (FNMT), d'Espanya.

Muntatge d'un fons desenfocat de monedes i a sobre les dues cares d'una moneda de 100 pessetes del 1870
La moneda en qüestió és la de 100 pessetes del 1870 | España Diario TIPS

Característiques d'aquesta moneda de 100 pessetes del 1870

La moneda de 100 pessetes d'or del 1870 data del govern provisional que va existir a Espanya després de la caiguda del regnat d'Isabel II per la Revolució Gloriosa. Així mateix, destaca per comptar amb un disseny gens habitual.

Com que és una moneda de les considerades 'rares', és senzill que cridi l'atenció dels col·leccionistes. I la raó és que aquest exemplar és diferent d'altres monedes de pessetes. A l'anvers, alhora, pot llegir-se la inscripció «ESPANYA» i «1870». També es pot veure la imatge d'una dona en representació de la sobirania nacional.

Al revers, per part seva, apareix l'escut d'Espanya molt diferent i nou. Es tracta de l'oficial que hi va haver durant l'època anterior a la proclamació al nostre país de la Primera República.

A quant pot ascendir el preu al mercat del col·leccionisme

Per totes aquestes característiques, la moneda de 100 pessetes del 1870 és una de les més demandades per part dels col·leccionistes. De fet, aconsegueix atraure tant els interessats en les pessetes com en les unces espanyoles.

Això fa que el preu pugui ascendir als 250.000 euros per aquells exemplars sense circular. Per assolir aquest valor, han de ser monedes en «estat de conservació excel·lent», com indiquen els experts.