Pensar en la jubilació és el que anima la majoria dels treballadors. Es tracta d'aquesta etapa de la vida en què toca gaudir, sense cap preocupació, de tot allò que s'ha collit durant els anys de cotització.
El temps lliure, la facilitat de desconnectar i fugir de la rutina són dos dels factors més importants per voler arribar com més aviat millor a aquesta etapa. Tot i això, també són molts els que pensen en com enfrontar-se a la pèrdua d'ingressos. Per a tots ells, al blog de BBVA han publicat diversos consells sobre l'estalvi que et poden interessar, fins i tot si acabes d'aconseguir la teva primera feina.
La planificació, clau per gaudir de la jubilació
Una de les coses que has de tenir al cap per enfrontar-te a la jubilació sense preocupacions és tenir-ho tot planificat amb molta antelació. Per garantir que continuaràs tenint prou recursos econòmics, són molts els factors que cal tenir en compte.
En cas que el teu objectiu sigui viure de la pensió, has de complir tots els requisits, com ara l'edat i els anys cotitzats a la Seguretat Social. A més, també pots optar per contractar un pla de pensions que augmenti aquesta seguretat.
El truc de BBVA per als pensionistes per guanyar més diners
Si el que busques és obrir un pla de pensions que serveixi com a complement a la pensió, has de saber que el millor és fer-ho com més aviat millor. En tot cas, l'estalvi serà fonamental per arribar amb tranquil·litat a la jubilació. Així ho explica Kimmie Green. Segons el blog de BBVA, s'ha desenvolupat una fórmula que permet calcular quant hauries d'estalviar segons la teva edat.
Aquest mètode d'estalvi pot ser molt interessant
El primer que has de tenir en compte abans de començar a estalviar és el teu salari brut anual, així com l'edat en el moment de començar. De manera general, la primera feina se sol trobar entre els 20 i els 25 anys. Per això, Kimmie Green recomana gastar un 75 % del salari brut anual, però sempre estalviar-ne el 25 %. D'aquesta manera, quan tinguis 30 anys, podràs haver estalviat la quantitat que equivalgui al teu salari anual.
Aquest és l'estalvi que hauries de tenir amb 35 i amb 40 anys
D'altra banda, després de fer 30 anys, el teu ritme d'estalvi ha de ser encara més constant. Amb 35 anys, per exemple, un treballador ha de tenir el doble d'un sou brut anual estalviat. Quan s'arribi als 40 anys, seria òptim tenir uns estalvis que equivalguin al triple d'un sou anual. Aquesta és la millor manera d'arribar a la jubilació amb desfogament i amb un extra de diners que vindrà molt bé quan es deixi de treballar.
Els diners que has de tenir estalviats a partir dels 45 anys
Continuant amb el mètode explicat a BBVA, quan el treballador arribi a l'edat de 45 anys, els diners que ha de tenir estalviats haurien de ser equivalents al quàdruple del seu sou anual. Més tard, en arribar als 50 anys, aquest estalvi hauria de ser el quíntuple. Al final, quan arribi a l'edat daurada de 65 anys, es tindria una quantitat equivalent a vuit vegades el sou anual brut de la persona en qüestió.
L'objectiu final ha de ser el més important
Tot i això, com bé recorden des del bloc de l'entitat bancària, no és imprescindible seguir aquest mètode al 100 %, ja que també cal tenir en compte els contratemps econòmics que es poden donar. Tanmateix, també s'han de tenir en compte aquests ingressos que poden ser imprevistos, com ara l'augment de sou o el cobrament d'una herència. La despesa, en aquest cas, quedaria compensada. Com recorda l'experta, l'ideal és tenir sempre present l'objectiu últim: tenir una bona quantitat estalviada al final de la vida laboral.