'Prensa Ibèrica' compra el Grup Zeta i assoleix 'El Periódico' i l''Sport'

El grup de comunicació ‘Prensa Ibérica’ ha comprat el ‘Grupo Zeta’, on s’inclou el reconegut diari

El Periódico
'El Periódico' passara a ser propietat de 'Prensa Ibérica' | Cedida

Finalment s’ha tancat un acord per la compra del ‘Grupo Zeta’ i en la seva conseqüència, ‘El Periódico’. A partir d’ara el grup formarà part de ‘Prensa Ibèrica’ després d’una llarga negociació. Amb el contracte de compravenda firmat per les dues bandes, ‘El Periódico’, s’incorpora a una llarga llista de mitjans com el ‘Diari de Girona’, ‘Regio7’ i el setmanari ‘Empordà’, a Catalunya.

Feia mesos que es negociava aquest traspàs, fruit dels deutes que acumulava ‘El Periódico’, que ascendien 100 milions d’euros, finalment rebaixats a 30 milions gràcies a una quitança de la banca liderada per CaixaBank. A més, aquesta negociació va estar a punt d’esvair-se degut a les exigències econòmiques del propietari de ‘Grupo Zeta’.

Busquen nou director per ‘El Periódico’

Des de ‘Prensa Ibérica’ ja han manifesta la intenció de rellevar el director del diari, Enric Hernàndez. Amb la col·laboració del veterà periodista Juan Tapia, director de ‘La Vanguardia’ als anys 90, el grup de premsa està buscant un nou director que s’ajusti al perfil desitjatfet que no ha d’implicar necessàriament un canvi en la línia editorial. Sembla que la directora adjunta del diari del ‘Grup Godó’, Lola García, hauria refusat l’oferta.

Un altre de les apostes era la directora adjunta de ‘El Periódico’ Olga Grau, que ha estat contractada pel Banc de Santander i era una de les opcions per prendre el relleu d’Hernàndez, a qui el nou grup haurà d’indemnitzar.

El 'Grupo zeta' ha tancat les negociacions per passar a formar part de 'Prensa Ibérica' | Cedida

 

Amb aquesta nova adquisició, segons assenyalen des de ‘Prensa Ibèrica’, l’empresa superarà els 2,25 milions de lectors diaris en paper i quasi arribarà als 300.000 exemplars venuts diàriament. Segons ‘Comscore’ i les dades facilitades pel director del grup, els mitjans aconsegueixen 525 milions de pàgines vistes al mes en digital i 25 milions d’usuaris únics.

La negociació es va trencar al desembre

En un principi les negociacions perquè ‘Prensa Ibérica’ adquirís el ‘Grupo Zeta’ haurien d’haver tancat el mes de desembre de l’any passat, però hi va haver una contraoferta de l’empresari català Jaume Roures, qui va oferir fins a 65 milions d’euros, superant àmpliament l’oferta anterior. Però els bancs no van donar el vistiplau a l’empresari perquè pogués adquirir el grup de comunicació.


Comentaris

envia el comentari