Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat

El Govern endureix el confinament total d'Igualada i la conca d'Òdena

A més, Interior i Salut han decidit allargar-ho 15 dies més
Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat
El confinament total d'Igualada i la conca d'Òdena haurà d'allargar-se | Catalunya Diari

ACTUALITZACIÓ 19.29 h

El Govern de la Generalitat ha ordenat mantenir el confinament total d'Igualada i la conca d'Òdena almenys 15 dies més. A més, tal com han anunciat la consellera Vergés i Miquel Buch, el conseller d'Interior, aquest confinament passarà a fase dos, és a dir, un confinament total, exceptuant els serveis essencials. 

Tal com ha anunciat la consellera de Salut  de la Generalitat, Alba Vergés, el confinament d'Igualada i la conca d'Òdena seguirà vigent. El tancament va decretar-se el passat dijous 12 de març, després de detectar un clúster. El brot va originar-se en un dinar massiu dues setmanes abans, el 28 de febrer, en què van assistir vuitanta persones, entre les quals hi havia personal sanitari.

La consellera ha apuntat en la compareixença que el «confinament total» a tota Espanya és necessari per evitar més contagis. A més, ha assenyalat que hi ha «tensió real» al sistema sanitari, i que ja hi ha centres mèdics amb un 100% de les unitats de cures intensives (UCI) amb malalts de coronavirus. En la mateixa línia, ha indicat que el 15% dels pacients ingressats a l'UCI tenen entre 20 i 50 anys, de manera que el virus no afecta tan sols la gent amb més de 65 anys. 

Preocupa l'alta xifra de persones en estat greu

Aquest matí la consellera Vergés ha indicat que l'augment de nombre d'infectats per coronavirus era esperat, però ha reconegut preocupació per la xifra de greus. Ha explicat a Catalunya Ràdio que la mitjana d'estada a l'UCI és de 14 dies, el que implica que hi ha pacients que s'hi poden estar 20 o 24 dies.

La velocitat de sortida, ha dit, és molt més lenta que la d'entrada. Malgrat tot, ha indicat que de moment no es pot parlar de col·lapse, i ha indicat que estan omplint espais alhora que s'augmenta la capacitat «a marxes forçades». Pel que fa a la possibilitat d'utilitzar la Fira de Barcelona com a hospital, ha dit que Salut s'ho està plantejant «absolutament tot». «Estem valorant diferents espais i alternatives», ha dit.