Imatge d'arxiu d'una dona rentant-se les mans amb gel desinfectant

Dràstiques mesures d'un altre país europeu: confinament total

El Regne Unit ha superat aquest dissabte el milió de contagis, situant-se tercer a Europa per darrere de França i Espanya

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dissabte, 31 d'octubre, el confinament nacional al Regne Unit d'un mes de durada, d'aquest pròxim dijous fins al 2 de desembre, a causa de les alarmants dades de la pandèmia de la Covid- 19.

Aquesta mesura, que posa fi a l'estratègia de restriccions locals per la qual havia apostat el Govern conservador britànic, suposa el tancament obligatori de comerços i negocis no essencials, així com de tota l'hostaleria, encara que escoles i universitats romandran obertes.

L'anunci de Johnson arriba el mateix dia en què el Regne Unit ha anunciat que ha superat el milió de casos confirmats en laboratori des que va esclatar la pandèmia, amb 21.915 nous positius en les darreres 24 hores.

El Regne Unit sobrepassa el milió de contagis

El Regne Unit ha registrat en les últimes hores un total de 21.915 nous casos, xifra que eleva el total d'afectats per sobre del milió els contagis totals des de l'inici de la pandèmia. D'aquesta manera, es converteix en el tercer país europeu en superar aquesta xifra, després d'Espanya i França, que ara per ara és el país amb més contagis del continent.

A més, el país ha sumat 326 víctimes mortals al total, segons el balanç oficial que s'ha presentat  aquest dissabte, minuts abans que el primer ministre, Boris Johnson, anunciï un nou protocol de quarantena nacional, segons han confirmat a la BBC fonts de l'Executiu.

França i Alemanya endureixen mesures

D'aquesta manera, el Regne Unit se suma a França i Alemanya en la presa de decisions més dràstiques per fer front a la segona onada de la pandèmia, ja que tant Macron com Merkel van anunciar confinaments, malgrat això, més suavitzats.

El president francès ho va anunciar el passat 28 d'octubre, després que el país gal superés el milió de contagis i es col·loqués al capdavant d'Europa pel que fa a casos totals, sumant més de 30.000 casos diaris des de fa ja més d'una setmana.

En el cas francès, les autoritats van aclarir que els francesos podran sortir de casa per treballar, anar a comprar, passejar o anar al metge, però es tanquen la resta de sectors considerats 'no essencials'. Malgrat tot, a diferència de la primavera, França manté obertes les escoles bressol, escoles i universitats. A més, França ha tancat les seves fronteres exteriors i ha prohibit les reunions socials.

En el cas d'Alemanya, les noves mesures no arriben a un confinament tan restrictiu, però Merkel també va anunciar el tancament de l'oci i la restauració, encara que va anunciar que els comerços podien seguir oberts amb reduccions d'aforament. En aquest cas, els col·legis i guarderies també seguiran obertes, i es limiten les reunions a un màxim de 10 persones.