Un institut del Maresme confina tots els alumnes d'ESO i Batxillerat per nous positius de coronavirus

Només els alumnes de formació professional poden anar a l'institut a realitzar les classes

Imatge d'un alumne dins d'una aula amb mascareta
Un institut del Maresme té a la majoria del seu alumnat confinat | Àngel ullate

Fa uns dies s’anunciava que el Maresme i el Vallès Occidental eren les zones catalanes que més escoles havien tancat a conseqüència del coronavirus. Ara, l’Ajuntament de Canet de Mar, situat al Maresme, ha comunicat que té un centre pràcticament confinat pels casos de Covid.

Concretament es tracta de l’Institut Lluis Domènech i Montaner de Canet de Mar. És el primer gran centre de secundària de Catalunya que manté la majoria dels seus alumnes a casa durant el curs escolar. De fet, només els alumnes de formació professional continuen assistint a les classes, mentre que els de l’ESO i Batxillerat es mantenen als seus domicilis per positius de coronavirus.

Confinen diversos grups d’alumnes a Canet de Mar

Els números del centre de Canet de Mar han fet saltar les alarmes entre el personal docent i l’alumnat. Dels 700 alumnes que assisteixen al centre i gairebé 70 professors, 273 es troben ara mateix confinats. Les dades d’ahir dijous, dia 24 de setembre, mostren que hi ha 10 casos positius en el centre de secundària.

 El motiu pel qual els alumnes de formació professional poden continuar anant a les classes és perquè aquest institut està dividit en dues seus, raó per la qual un grup d’alumnes no es barreja amb l’altre. Per aquest motiu, el departament del centre no considera que l’institut estigui confinat, ja que només els alumnes de Batxillerat i ESO estan realitzant una quarantena.

Augment de positius durant la primera quinzena de curs escolar

Fa dues setmanes escasses que el curs escolar va iniciar-se novament al país i els primers contagis a les aules ja es poden veure a les dades oficials. A Catalunya hi ha un total de quatre centres escolars tancats a conseqüència del coronavirus, i tots ells són escoles bressol. Tres centres estan situats a Barcelona, mentre que el quart es troba a Almenar (Segrià).

Les dades de la Generalitat confirmen un total de 789 grups escolars confinats a tot el país, un 10% del total d’escoles i instituts que van obrir-se el passat 14 de setembre. D’aquests grups hi ha 15.114 alumnes confinats i 1127 docents i personals de les institucions.


Comentaris
Daniel
Tengo una hija en bachillerato en ese instituto y hoy ha ido a hacerse la prueba PCR. Si desde la Generalitat i Ensenyament hubiesen hecho su trabajo aunque fuese por una vez esto no habría pasado. La media de estudiantes por clase de bachillerato en este instituto es de 34 alumnos. Luego que la Generalitat o Ensenyament digan que la culpa es de los colegios, o de los padres o de los propios alumnos...

envia el comentari