ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Confinen una zona de Galícia pels brots de coronavirus

La mesura entra en vigor a les 00.00 hores d'aquest dilluns, 6 de juliol

Expert en un laboratori amb mostres durant la crisi de l'Coronavirus
Última hora Galícia: confinen de nou una comarca pels brots de coronavirus | ACN

La Xunta de Galícia ha pres la decisió de tancar durant cinc dies la comarca de La Mariña (Lugo) a causa del brot de COVID-19 registrat a la zona, que segueix sumant positius. La mesura entra en vigor a les 00.00 hores d'aquest dilluns, 6 de juliol, i pretén evitar sortides de residents de l'àrea a altres territoris i reduir la mobilitat interna.

Així ho va comunicar aquest dissabte en videoconferència el conseller de Sanidade, Jesús Vázquez Almuiña, als alcaldes dels ajuntaments afectats, han informat fonts d'un d'aquests municipis. La mesura estarà vigent fins al divendres, dos dies abans de les eleccions autonòmiques, convocades per al diumenge 12 de juliol.

D'aquesta manera, es limitaran els aforaments i es redueixen els horaris d'obertura dels locals d'hostaleria de la comarca, que hauran de tancar a mitjanit durant aquest període.

El brot d'A Mariña, la detecció es va donar a conèixer el 24 de juny, ha anat sumant casos i aquest dissabte es va disparar fins als 85, d'acord amb les dades de la Conselleria de Sanidade. Tot i el notable increment de positius, la majoria d'ells són asimptomàtics o presenten símptomes de caràcter lleu, d'acord amb les mateixes fonts. El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha indicat aquesta setmana que l'origen del brot se situa en «dos o tres bars» de la zona del port de Burela (Lugo).

El brot de Segrià

Paral·lelament, a Catalunya, concretament al Segrià, el Govern va decidir confinar la comarca de casos de Covid-19. Ho va anunciar en roda de premsa el president de la GeneralitatQuim Torra, que va reconèixer que es tracta d'«una decisió difícil». «Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot», va assegurar Torra, que va explicar que s'ha autoritzat els Mossos d'Esquadra i els cossos de policia local per multar «si cal», si s'incompleix el confinament, que va entrar en vigor a les 12 hores d'ahir dissabte.


Comentaris

envia el comentari