Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una aula

Confinen deu grups d'un institut de l'Alt Empordà després de detectar tretze positius per Covid-19

La majoria dels afectats són alumnes

Imatge d'arxiu d'una aula
Les famílies de la Vall de Boí portaran els seus fills a l'escola a partir d'aquest dimecres | Pixabay

La direcció de l'Institut de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, ha confirmat que s'han confinat 10 grups del centre després que en els últims dies s'hagin detectat 13 positius per la Covid-19, 3 dels quals professors i personal docent i la resta alumnes. Segons les fonts consultades, només s'ha registrat un positiu en cadascun dels grups afectats i la resta han donat negatiu a les proves PCR.

En total, hi ha 219 persones en quarantena, de les quals 209 són alumnes (d'ESO i Batxillerat) i 10 són professors i personal docent. A banda d'aquest centre, l'escola Ruiz Amado també té un grup confinat, després que s'hagi detectat un alumne positiu. En total, hi ha 34 persones confinades, 31 de les quals són alumnes. Fa unes setmanes, es van haver de confinar 4 grups de l'escola Joana d'Empúries després que un docent donés positiu.

Pugen a 1.453 els grups escolars tancats

A més, avui s'ha confirmat que el nombre de grups escolars confinats per un positiu ha augmentat, convertint-se en 1.453, 36 més que els declarats el passat dissabte, segons dades del Departament d'Educació.

En total hi ha 35.598 persones confinades, 986 més en 24 hores. D'aquests, 33.652 entre alumnes, 1.646 entre docents i personal d'administració i 300 entre personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 2.639 positius, dels quals 2.342 entre alumnat, 256 entre docents i personal d'administració i serveis i 41 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 6.270, 944 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha un centre totalment tancat i en quarantena a Catalunya: l'Escola Bressol Montsant a Reus, amb tres aules i 37 persones confinades.

Dipsalut organitza tallers de suport a les famílies per afrontar els efectes emocionals de la crisi

L'efecte del virus en escoles i famílies ha fet que l'organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona hagi decidit organitzar des d'aquest mes d'octubre i fins a finals de desembre tallers de suport a les famílies per afrontar els efectes emocionals de la crisi.

Les sessions grupals, dirigides a pares i altres persones cuidadores, estan conduïdes per professionals experts en habilitats parentals i d'acompanyament de famílies. S'hi proporcionen eines i recursos per educar emocionalment els infants i gestionar les pròpies emocions i les dels més petits. Els tallers es fan en línia i de manera gratuïta en diferents franges horàries: matí, migdia, tarda o vespre. Dipsalut també vetllarà perquè totes les famílies que ho vulguin puguin accedir a la plataforma telemàtica que es fa servir.