Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Home gran assegut amb un calendari, un rellotge i una mà traient bitllets d'una cartera.

El darrer avís de la Seguretat Social que encantarà a molts: queda poc

Les pensions pujaran a partir del gener del 2025, amb un augment que promet alleujar l'economia dels jubilats

Els pensionistes de la Seguretat Social rebran un important augment en les prestacions a partir del gener del 2025. Aquesta revaloració busca protegir el poder adquisitiu dels ciutadans més vulnerables davant l'increment continu dels preus, provocat per l'elevada inflació.

Amb aquesta mesura, el Govern pretén seguir la tendència dels darrers anys, assegurant que els beneficiaris de pensions mantinguin la seva qualitat de vida. Aquesta nova pujada de les prestacions serà una notícia molt esperada pels pensionistes.

Com es calcula la pujada de les pensions

L'augment de les pensions es basa en l'evolució de la inflació, especialment en els productes de primera necessitat. Per al 2025, el càlcul tindrà en compte la taxa d'inflació mitjana entre el desembre del 2023 i el novembre del 2024. Aquesta dada serà clau per determinar el percentatge exacte de la revaloració.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) donarà a conèixer la xifra oficial el 13 de desembre del 2024. Fins a aquesta data, les estimacions són positives i pronostiquen un augment significatiu per als pensionistes.

Una parella de gent gran somriu mentre l'home assenyala cap a l'horitzó, amb un paisatge muntanyós i el mar de fons; a la cantonada inferior esquerra, hi ha una imatge circular d'unes mans sostenint bitllets d'euro.
Així és com el proper augment us ajudarà a pagar les vacances somiades | perfectwave, Baris Kaykusuz, catalunyadiari.com

Les previsions de la pujada per al 2025

Les projeccions indiquen que l'Índex de Preus al Consum (IPC) es podria situar al voltant del 3,06%. En aquest cas, les pensions contributives veuran una pujada proporcional a aquest percentatge. Compensant així l'increment dels preus i ajudant els pensionistes a afrontar l'encariment de la vida quotidiana.

No obstant això, les pensions no contributives, que solen beneficiar aquells ciutadans amb escassa o nul·la cotització, tindran un increment encara més gran. El compromís del Govern és que aquestes pugin per sobre de la inflació, arribant a una pujada del 18,24%. Això es traduiria en uns 542,86 euros al mes, fet que suposa un augment considerable en comparació amb anys anteriors.

Augment a l'Ingrés Mínim Vital i la bretxa de gènere

L'augment de les pensions no serà l'únic canvi positiu per a famílies amb menys recursos. L'Ingrés Mínim Vital també es veurà incrementat, buscant assolir el 75% del llindar de la pobresa per a les llars unipersonals. Aquesta mesura forma part dels esforços per reduir la pobresa als sectors més desafavorits.

Una parella de persones grans somrient i conversant mentre una mà lliura bitllets d'euro a una altra mà en un cercle vermell.
Les pensions del 2025 porten bones notícies: això és el que cobraràs | Getty Images de Brothers91, Getty Images de Vaksmanv, catalunyadiari.com

Així mateix, el complement per escletxa de gènere, una ajuda addicional destinada a les dones que han patit desigualtats salarials al llarg de la seva vida laboral, també experimentarà una pujada significativa. S'estima que aquest complement podria augmentar fins a un 10%, reforçant així les polítiques d'igualtat i de justícia social.

Quan entra en vigor la pujada?

L'augment de les pensions es farà efectiu el gener del 2025, coincidint amb la primera nòmina de l'any. Aleshores, els pensionistes podran gaudir d'aquest increment que, sens dubte, els proporcionarà un alleujament en la seva economia diària.

Tot i que les xifres oficials es coneixeran a mitjans de desembre, les previsions actuals són molt optimistes i assenyalen un impacte positiu per a milions de pensionistes a tot Espanya. Aquesta pujada no només ajudarà a mantenir el poder adquisitiu, sinó que també serà clau per garantir un nivell de vida digne per als ciutadans més grans i vulnerables del país.