El Congrés dels Diputats, en una imatge recent.

El Congrès suspèn la seva activitat aquesta setmana pel coronavirus

La mesura s'ha anunciat aquest dimarts al migdia

El Congrés dels Diputats  suspèn tota la seva activitat durant aquesta setmana a causa del coronavirus. Aquesta és la decisió que s'ha fet pública el migdia d'aquest dimarts, 10 de març, a causa de l'agreujament de la crisi per aquesta malaltia. Tot i que inicialment s'havia decidit aturar només les activitats extraparlamentàries i suspendre el servei de guarderia de la cambra, ara la prohibició s'estendria també a l'activitat pròpiament parlamentària, segons ha avançat 'La Sexta' i han recollit diversos mitjans.

Sembla que sí que es mantindria, en canvi, la compareixença prevista per a dijous del ministre de Sanitat, Salvador Illa per parlar, precisament, de la crisi del coronavirus. Ara bé, caldrà esperar a les properes hores per veure si hi ha alguna variació en aquest sentit.

Ortega Smith, positiu per coronavirus

Tot plegat passa després que el diputat i secretari general de Vox,  Javier Ortega Smith, hagi donat positiu per coronavirus. La formació ha anunciat aquest dimarts que Ortega Smith, ha donat positiu en les proves del coronavirus i ha demanat perdó per haver celebrat aquest diumenge un míting multitudinari a Vistalegre, a Madrid, al qual van assistir unes 9.000 persones.

El partit que lidera Santiago Abascal ha anunciat que tots els diputats treballaran des de casa «en lògica coherència i per responsabilitat» i seguiran treballant des dels seus domicilis en la seva tasca de control a l'«irresponsable» govern de  Pedro Sánchez, «que juga amb la vida dels espanyols».

En un comunicat molt crític, Vox acusa l'executiu d'haver anteposat la seva agenda «propagandística» a la salut dels espanyols i demana al president, Pedro Sánchez, que parli amb tots els partits polítics per «avaluar la necessitat de decretar l'estat d'alarma previst a la Constitució». Per ara, doncs, el Congrés ha optat per suspendre l'activitat una setmana.