Consells per assistir a la manifestació de la Diada aquest 11 de setembre

Acudir amb temps i amb transport públic, portar la documentació personal a sobre i dur roba còmoda són algunes de les recomanacions

Les imatges de la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona
Les imatges de la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona de l'any 2016 | CatalunyaDiari.cat

La Diada de Catalunya és, com cada any, un esdeveniment marcat amb negreta al calendari. Enguany, però, la crida per acudir a la ja habitual manifestació que se celebrarà a Barcelona està sent d’allò més massiva i, per això mateix, mantenir la calma i seguir les instruccions de l’organització serà clau perquè tot surti com està previst.

Per això mateix, doncs, els consells per seguir demà són tant bàsics com importants. Tot seguit, t’enumerem els passos a seguir i les recomanacions de les autoritats perquè passis una Diada segura.

Acudir a la manifestació amb temps i amb transport públic

És una de les recomanacions clau per evitar aglomeracions i presses d’última hora. La Guàrdia Urbana de la ciutat comtal ja ha fet una crida per intentar que els manifestants evitin el transport particular i es desplacin fins el punt de la manifestació amb metro o autobús. Més enllà dels autobusos de l’ANC organitzats des de tot Catalunya per la manifestació, és important saber des de quins punts de la capital catalana es pot accedir al recinte escollit per la concentració.

Imatge dels punts d'accés a la manifestació de demà
Imatge dels punts d'accés a la manifestació de demà | Google Street View

 

En aquest sentit, doncs, si vas amb metro la Guàrdia Urbana recomana baixar a les estacions Passeig de Gràcia —L2—;  Zona Universitària —L3—, Les Corts —L3—, Passeig de Gràcia —L3—; Girona —L4—, Passeig de Gràcia —L4— o Zona Universitària —L9—.

I cal evitar les següents parades, tenint en compte que es preveu que seran les que més afluència tindran: Monumental —L2—, Palau Reial —L3—, Maria Cristina —L3—, Diagonal —L3—, Verdaguer —L4 i L5—, Diagonal —L5—.

En cas que vulgueu acudir a la manifestació amb tren, les parades recomanades són Clot-Aragó, Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya, Provença, Gal·la Placídia, Muntaner i l’Estació de Sants.

Què fer per evitar ensurts?

Més enllà del transport públic també s’ha d’anar amb compte amb les aglomeracions. Per això mateix i per evitar imprevistos de darrera hora, es recomana portar la documentació personal a sobre, dur roba còmoda i protegir-se bé els peus —sobretot evitar les xancles, encara que faci calor—.

També es recomana, d’altra banda, acudir a la informació oficial de l’esdeveniment en cas de tenir qualsevol dubte, acordar un grup de trobada amb els teus coneguts en cas de pèrdua o desorientació i —molt important— posar un braçalet als nens o identificar-los d’alguna manera per poder-los trobar en cas de desorientació.

També demanen, finalment, localitzar totes les sortides d’emergència i seguir totes les indicacions dels indicadors de l'organització o de la Guàrdia Urbana.


Comentaris

envia el comentari