Una imatge de la recollida de la brossa al Vendrell.

El Consell Comarcal aprova l'adhesió de la Bisbal del Penedès a EcoBP

Els treballadors del servei al municipi seran subrogats a la nova empresa

La recollida de residus que gestiona el Consell Comarcal del Baix Penedès a través de l'empresa mixta EcoBP suma una nova adhesió. El ple extraordinari del Consell d'aquest dimecres 19 de maig va servir per aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès a partir de la setmana vinent.

D'aquesta manera, ja tornen a ser deu els municipis que formen part del projecte comarcal mancomunat, després que a principis d'any es formalitzés la baixa de Calafell. L'acord suposarà que els actuals treballadors d'aquest servei a la Bisbal siguin subrogats a partir de la setmana que ve per EcoBP, de la mateixa manera que ho seran els mitjans tècnics

Elaborant un nou model de recollida

El Consell Comarcal del Baix Penedès està dissenyant un nou model de recollida de residus, que espera que es pugui començar a aplicar a finals d'aquest any o principis del 2022. Mentrestant, el contracte amb EcoBP s'ha prorrogat fins a finals de l'any vinent. El servei de recollida de residus a la Bisbal l'ha dut a terme l'empresa CESPA durant els últims deu anys. El consistori ha argumentat la decisió de canviar d'empresa per les millores en la recollida que vol impulsar al municipi.