Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès.

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova un pressupost de 23 milions pel 2023

Representa un increment del 37% respecte al d'aquest any

El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès va aprovar aquest dimecres 30 de novembre el pressupost del 2023. Els comptes pugen a 23,3 milions d'euros, el que suposa un increment de més del 37% respecte als del 2022. 

Les partides que més pugen són les de Serveis Socials, Ensenyament i Medi Ambient. La primera passa dels 3,4 milions als 3,9 milions d'euros, per millorar el suport a les famílies, la lluita contra la desocupació i la cohesió social. La partida per a Ensenyament arriba gairebé als set milions, per donar resposta a l'augment de sol·licituds de beques menjador

Medi Ambient és l'àrea que té una pujada més gran, multiplicant pràcticament per dos el seu pressupost i arribant als 10,2 milions. En aquest àmbit es preveuen diverses inversions en sanejament i l'obertura de la nova oficina comarcal per a la transició energètica. Els comptes van ser aprovats amb els vots a favor del PSC, Junts i la consellera no adscrita, mentre la resta de grups es van abstenir

La Bisbal del Penedès també aprova el seu pressupost

Un ajuntament que aquesta setmana també ha aprovat el pressupost pel 2023 és el de la Bisbal del Penedès. Els comptes són també expansius i pugen a 6,6 milions d'euros, un 38% més alts que els del 2022. L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha remarcat que és un pressupost «sense endeutament, basat en l'eficiència, i sense incrementar impostos ni taxes».

Les inversions previstes són de 2,6 milions, destacant els 575.000 euros per la primera fase de la construcció del nou poliesportiu. També es destinen 563.000 euros per a la tercera fase de l'arranjament de les infraestructures de la part superior del nucli urbà. La creació d'un camí per a vianants de la Bisbal al Priorat també té una partida important, de 270.000 euros, així com les millores a la xarxa d'aigua (682.000).

El pressupost es va aprovar amb els sis vots a favor de Compromís amb la Bisbal. El PSC, Units per la Bisbal-FIC, Ara la Bisbal i ERC-AM van votar en contra dels comptes.