La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020

La consellera Alba Vergés s'emociona en directe anunciant el confinament d'Igualada

La imatge ha generat reaccions de tota mena a les xarxes socials

Davant la ràpida expansió del brot de coronavirus a la comarca de l'Anoia, la Generalitat ha ordenat aquest dijous el confinament de la ciutat d'Igualada, així com dels municipis veïns d'Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, a partir de mitjanit. El confinament es refereix a les sortides i entrades a les localitats mencionades, que quedaran prohibides a partir de les 00.00 hores, però no al moviment habitual dels ciutadans a l'interior dels municipis. 

La consellera Alba vergés trenca a plorar en directe

Durant la roda de premsa per anunciar el confinament, un dels moments que ha cridat més l'atenció ha estat la intervenció de la consellera de Salut, Alba Vergés. Natural de la ciutat d'Igualada, no ha pogut evitar trencar a plorar mentre anunciava el confinament de la seva ciutat. El motiu és que gran part de la seva família, entre els quals els seus pares i el seu marit.

Una imatge que, si bé per a alguns ha estat positiva, per a altres ha estat una mostra de poca professionalitat i poca confiança. Disparitat d'opinions a les xarxes socials. 

Els Mossos, desplegats amb 106 efectius als municipis confinats

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que a partir de les 21.00 hores s'ha instal·lat a tota la Conca d'Òdena un total de 106 efectius del cos policial, que seran els encarregats de controlar el moviment. En aquest sentit, la policia assenyalat que, aquelles persones que puguin acreditar que no viuen als municipis confinats, podran abandonar-los fins a mitjanit. Així mateix, aquells que vulguin entrar ho podran fer, conscients de les implicacions de la decisió.