Els dirigents del PDeCAT, en una roda de premsa.

Els consellers de districte de Junts per Gràcia es mantenen fidels al PDeCAT

Els associats votaran aquest divendres la nova executiva del Partit Demòcrata del barri gracienc

La trencadissa entre el PDeCAT i JxCat es va escenificant dia rere dia i els demòcrates han posat la directa de cara a les eleccions al Parlament, previstes pel pròxim 14 de febrer. En aquest sentit, el passat dilluns es va proclamar l'exconsellera d'Empresa, Àngels Chacón, com a candidata a la presidència de la Generalitat i pròximament també s'escolliran els caps de llista de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona.

Tot i que des de sectors de JxCat s'ha volgut alimentar una marxa massiva de càrrecs i afiliats del PDeCAT cap al nou partit creat per Carles Puigdemont, la realitat és que el Partit Demòcrata manté una important xarxa d'alcaldes, càrrecs polítics i associats arreu de Catalunya, amb especial rellevància pels quatre diputats al Congrés i els cinc diputats al Parlament de Catalunya. Així mateix han rebut el suport de l'expresident Artur Mas i l'exconseller Andreu Mas-Collel. 

El cas de Gràcia: Tres regidors de districte i nova executiva

Un dels casos s'ha donat al districte barceloní de Gràcia, on malgrat que l'antiga executiva del PDeCAT va anunciar el passat mes de setembre el seu trànsit a JxCat, els tres regidors de districte —Sílvia Mayor, Sílvia Manzano i Xavier Farrés—,  es mantenen fidels al partit que presideix David Bonvehí.

Precisament, aquest dimecres es va presentar telemàticament la candidatura a l'executiva del PDeCAT de Gràcia, que comptarà els tres dos regidors de districte dels demòcrates. La votació d'aquesta nova executiva es realitzarà aquest divendres, moment en què es confirmaran els nous gestors del Partit Demòcrata del barri gracienc.

«Tenim estratègies diferents a l'hora d'arribar a la independència»

En una entrevista al digital 'L'Indedepent de Gràcia' fa uns dies, la portaveu del Partit Demòcrata a Gràcia, Sílvia Mayor, va explicar que «els tres consellers municipals no hem fet el pas a Junts i continuem treballant pel districte des del PDeCAT». Així mateix, també va comentar que tot i la trencadissa amb JxCat i defensar estratègies diferents sobre la independència, «això no impedeix que continuem reunint amb el nostre regidor, Ferran Mascarell i amb el grup municipal a Barcelona».

Sílvia Mayor també va destacar que «tots seguim treballant pel mateix projecte però en el tema nacional hi ha estratègies diferents de veure les coses a l'hora d'arribar a la independència». En aquest sentit, va manifestar que «jo dic que sóc una consellera del PDeCAT que treballa pel grup municipal JxCat».