El petit comerç de Tarragona critica el nou projecte que preveu un gran espai comercial al PP10.

El petit comerç tarragoní, crític amb el projecte que substituirà Ikea

L'Ajuntament de Tarragona, en canvi, defensa que «tot suma» perquè «complementarà l'oferta comercial de la ciutat»

El projecteque preveu crear un gran espai comercial als terrenys del Pla Parcial 10 de Tarragona, espai que havia d'acollir a Ikea, no ha agradat al petit comerç de la ciutat. «No entenc com fan aquestes coses», ha etzibat el president de la Via T, Salvador Minguella. Des de l'Ajuntament, en canvi, defensen que «tot suma» i que «complementarà l'oferta actual». Per la seva banda, la presidenta de la Cambra de Comerç, Laura Roigé, prefereix conèixer en detall el projecte per fer valoracions perquè «arriba a les portes de les eleccions».

El petit comerç «no entén» la política de l'Ajuntament de Tarragona

El projecte que substituirà Ikea al PP10, liderat per la promotora holandesa Ten Brinke, ha estat molt criticat per part del petit comerç tarragoní. Es tracta d'un sector colpejat fortament per la crisi. De fet, espais de la ciutat com el carrer Unió, nucli tradicional de botigues, es troben cada vegada més buits. 

En té consciència d'això el president de la Via T, Salvador Minguella. L'associació vetlla pels interessos de 111 comerços i no acaba d'entendre «perquè s'aposta per un altre gran superfície comercial». «Ikea podia sumar, però això és més del mateix. No entenc com fan aquestes coses», ha lamentat Minguella. «És molt negatiu per al petit comerç», ha sentenciat.

El carrer Unió de Tarragona és un dels més afectats per la pèrdua de petit comerç.
El carrer Unió de Tarragona és un dels més afectats per la pèrdua de petit comerç. | TarragonaDigital

 

En l'entorn del Mercat Central, una de les zones més afavorides per la dinamització que ha provocat el nou equipament en els últims mesos, les sensacions tampoc son positives. «Fa deu anys que tots els esforços de Tarragona els han dedicat cap a les Gavarres. En canvi, el centre, l'estan oblidant», ha subratllat el president dels comerciants del voltant del Mercat Central, Josep Maria Joan Biosca. 

Sobre el model de ciutat que planeja el consistori, ni Biosca ni Minguella son capaços de dir res. «Aquí no hi ha cap model», ha assegurat el president de la Via T. «Anem desmanegats, no anem per bon camí. Però quan surt el sol, surt per tothom», ha acabat dient Biosca.

L'Ajuntament defensa que «complementarà l'oferta»

Un dia després d'anunciar el gran projecte, al consistori es mostren «satisfets» i «contents». La regidora de Comerç, Elvira Ferrando, ha estat una de les primeres a fer valoracions. «L'arribada a Tarragona d'aquest gran espai comercial no va en detriment del petit comerç», ha recalcat Ferrando, qui ha assegurat que «no és un perill, sinó una oportunitat»

Per la seva banda, la presidenta de la Cambra de Comerç de la ciutat, Laura Roigé, prefereix esperar a «aconseguir més detalls del projecte» per fer valoracions objectives. «Ens toca ser molt curosos atès que aquest anunci arriba a les portes de diferents cites electorals com son les generals i, sobretot, les municipals», ha manifestat Roigé. Això sí, ha demanat al consistori que «la mateixa celeritat que ha tingut amb el projecte del PP10 el tingui amb la resolució d'altres plans com el PP-13, el PP-9 o la Budellera».