Aquest diumenge 22 de març té lloc el dia Mundial de l’Aigua i enmig d’un estat d’excepcionalitat com l’actual, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) recorda als seus associats la qualitat i la garantia del seu servei. Segons indica el CAT, l’aigua està protegida contra qualsevol amenaça biològica. El procés de potabilització, que es du a terme a l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigua Potable) de l’Ampolla, consta de diverses etapes, conegudes com a tractaments «multi-barrera».
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Aquests tractaments eliminen tots els virus. D’aquesta manera, tal com indica el CAT «l’aigua és segura, està molt controlada i es disposa d’un alt nivell de seguretat sanitària per a l’aigua produïda». Actualment, en el tractament de l’aigua, hi ha dues etapes del procés que incideixen específicament en els virus. L’ozonització (injecció d’ozó a l’aigua) i la cloració. El clor també preserva la seva qualitat durant el transport arreu dels més de 400km de la xarxa de distribució del CAT.
D’altra banda, la investigació i control del laboratori del Consorci, garanteixen l’efectivitat d’aquests tractaments sobre qualsevol microorganisme. En aquest sentit, actualment el CAT té en fase d’implantació una tercera etapa de desinfecció per llum ultraviolada, reforçant així l’efecte «multi-barrera» per assegurar, encara més, la qualitat de l’aigua distribuïda.
En un estat d’alarma com l’actual, el Consorci d’Aigües de Tarragona és un servei essencial per la població i compta amb les seves pròpies normes d’autoprotecció per garantir la continuïtat del servei que determinen els recursos a desplegar per respondre davant una situació de crisi: comandament, relació amb les administracions públiques i altres operadors, comunicació amb usuaris, emmagatzematge de reactius, etc…
A tots els departaments del CAT s’han habilitat mesures d’autoprotecció, a més d’un sistema especial de torns per garantir el control i el subministrament de l’aigua als nostres consorciats. Tots els treballadors que per les característiques del servei han de desenvolupar el treball de manera presencial, han estat dotats dels equips de protecció individual que són necessaris. Gairebé el 40% de la plantilla està fent treball a distància per garantir la continuïtat del servei.