IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Costa Brava, amenaçada per l'edificació de 30.000 nous habitatges

Els actuals plans urbanístics ho permetrien

La Costa Brava, amenaçada per l'edificació de 30.000 nous edificis
La Costa Brava, amenaçada per l'edificació de 30.000 nous edificis | CatalunyaDiari.cat

La conselleria de Territori ha donat a conèixer una dada «preocupant» sobre la pressió urbanística a la qual està sotmesa la Costa Brava. El conseller Damià Calvet ha explicat que els actuals plans dels municipis que es troben a la zona permetrien la construcció de 30.000 habitatges més, una xifra que considera que no és «sostenible».  

Calvet considera que cal prendre mesures contra aquests plans, que qualifica d'«obsolets», per fer «un salt qualitatiu» en la protecció de la costa. És per això que ha defensat l’aprovació del Pla Director Urbanístic. Aquest hauria de permetre, a començaments del 2019, revisar "amb lupa" almenys 263 sectors del litoral gironí i aturar els que es consideri que tenen «un major impacte».

El litoral gironí concentra el 39% del sòl urbà de la demarcació

El departament ha analitzat quina és la situació dels 22 municipis que formen part d’aquest territori, que engloba els 200 quilòmetres que separen Blanes de Portbou. Una de les xifres que va explicar el conseller és que la densitat en aquesta zona és de 366 habitants per quilòmetre quadrat, gairebé el triple de la resta de la demarcació gironina, que és de 135.

En total, un 18% del sòl d'aquesta zona costanera es considera com a urbà i urbanitzable, triplicant també la dada de la resta de la província que és del 6%. El litoral gironí concentra el 39% del sòl urbà de tota la província a més del 43,53% del sòl urbà no consolidat i el 58% del sol urbanitzable.

Alt impacte del sector turístic a la zona

Encara que el Govern vulgui fomentar el turisme a Catalunya, el conseller d'Urbanisme ha qüestionat la gran concentració d'edificacions turístiques que hi ha a la zona. Les xifres que ha donat són prou concloents: a la Costa Brava hi ha el 82% de les places hoteleres gironines, el 88% d'apartaments, el 89% de càmping, el 82% de les segones residència i el 90% dels pisos turístics

Aquestes dues últimes xifres són només una de les conseqüències del gran nombre d'urbanitzacions existents: «Si al conjunt de les comarques gironines hi ha 15 edificacions per quilòmetre quadrat, al litoral en són 29». A més, ha recalcat que en aquestes 22 poblacions el 66% del sòl urbà està ocupat per tipologies de baixa densitat. 


Comentaris

envia el comentari