Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Campanya de captació d'abonats

La construcció de la Ciutat Esportiva del Nàstic, per aquest 2018

El complex es començarà a construir el «més aviat possible» i estarà situat a l'Anella Mediterrània

Un somni del club Gimnàstic de Tarragona SAE és la construcció d'una Ciutat Esportiva per al primer equip de l'entitat grana i del futbol base del club. Doncs aquest somni, cada cop està més a prop, perquè el Nàstic va ser l'únic en presentar la proposta per ocupar els terrenys a l'Anella Mediterrània i poder-hi construir la Ciutat Esportiva que tant es desitja.

El Director General del club, Lluís Fàbregas ha informat a TarragonaDigital que el club «es va presentar per aconseguir la concessió d'un espai a l'Anella Mediterrània, per fer la Ciutat Esportiva del Nàstic». Així doncs, a falta de confirmació oficial i que s'acabi de presentar tota la documentació necessària que es demani, l'entitat grana podrà començar a construir el desitjat complex esportiu aquest 2018.

La Ciutat Esportiva del Nàstic es començarà a construir aquest 2018

«La nostra intenció és començar les obres com més aviat millor», així de clar era Lluís Fàbregas, però conscient que tot «depèn de l'agilitat que hi hagi en la tramitació de l'expedient». Així doncs, la intenció és començar la construcció de la Ciutat Esportiva del Nàstic aquest 2018 i, prioritàriament, fer-ho amb la instal·lació del camp d'entrenament d'herba natural per al primer equip del Nàstic.

Així doncs, el projecte definitiu de la Ciutat Esportiva del Gimnàstic de Tarragona està previst que sigui presentat per «aquesta tardor», el qual estarà dividit en tres fases de construcció. A més, el Director General ha confirmat que «serà una inversió que assumirà al 100% el Gimnàstic de Tarragona».

La construcció del complex esportiu del Nàstic en tres fases

La Ciutat Esportiva, que estarà situada a l'Anella Mediterrània, serà construïda en tres fases, on en la final està previst que hi hagi construït quatre camps de futbol i un edifici on se situaran oficines del club, els vestidors, gimnàs, botiga del club i restaurant. «És molt important per l'entitat, com a creixement i com a estabilització, perquè mai s'ha comptat amb una instal·lació pròpia que reuneixi a tots els clubs del Nàstic», explica Lluís Fàbregas. 

Així doncs, en la primera fase s'hi construirà el camp d'entrenament de gespa natural per al primer equip del Nàstic, ja que «és la gran prioritat», tal com afirma Fàbregas, ja que ara mateix el club no compta amb unes instal·lacions al nivell de l'equip de Segona divisió.

En una segona fase, que anirà just després de la finalització de la primera, serà la construcció de tres camps de gespa artificial per a tots els equips de la base. «Actualment som uns 600 nens al futbol formatiu del Nàstic», explica Fàbregas, els quals seran els principals utilitaris d'aquests camps i, a més, «no farà faltar que ens cedeixin cap camp, ja que amb aquests en tindrem suficient i podrem acollir encara més gent que vol formar part del Gimnàstic de Tarragona». Aquest espai serà un salt qualitatiu pel Gimnàstic de Tarragona, des del primer equip fins als més petits de tots.

Per finalitzar aquest projecte, s'acabarà amb la construcció de l'edifici, on el club allotjarà una sala de reunions i oficines, a més dels vestidors, gimnàs i altres dependències del club, com un restaurant o una botiga oficial

 

El Nàstic tindrà una concessió dels terrenys de 50 anys

La zona on es construirà la Ciutat Esportiva del Nàstic n'és propietària l'Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit, l'entitat grana, la qual ha apostat per fer el complex en aquest espai, tindrà una concessió de 50 anys per part de l'ens local. 

Això sí, el Nàstic haurà de pagar un cànon per l'explotació del terreny per ús privat que serà al voltant dels 85.000 euros. D'altra banda, una de les clàusules que hi ha en el conveni és en cas que «sigui una explotació negativa, que no hi ha un benefici econòmic, no s'haurà de pagar aquest cànon», explica el Director General del Nàstic.