Aquest dimecres 3 d'octubre, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ha anunciat que s'han finalitzat els treballs de construcció de la nova captació d'aigua de la presa de Siurana, al Priorat. Per a la realització d'aquest projecte l'ACA ha destinat una inversió de 260.000 euros, destinats a substituir la captació que fins ara estava operativa.
Dins d'aquest projecte s'ha habilitat una captació flotant, que permet recollir l'aigua del pantà des de diferents fondàries. Amb la substitució de la captació que fins ara exercia les labors d'extracció d'aigua, es garanteix la bona qualitat de l'aigua així com la no-intervenció en l'explotació de la presa de Siurana. D'altra banda, aquest projecte podria ser l'últim que impulsi l'ACA, abans de la construcció de la Taula del Siurana-Riudecanyes.
La nova captació d'aigua, una inversió de 260.000 euros
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ha anunciat, aquest dimecres 3 d'octubre, la finalització del projecte de construcció de la nova captació d'aigua que s'ha realitzat a la presa del pantà de Siurana, al Priorat. Aquesta construcció ha suposat una inversió d'uns 260.000 euros, assumida per l'ACA, per tal de poder substituir la captació d'aigua que fins fa pocs dies es trobava en ús realitzant les tasques d'extracció aqüífera al pantà.
El nou projecte instal·lat a la presa de Siurana ha tingut una durada total de tres mesos. S'ha habilitat una captació flotant, amb l'objectiu de poder recollir quantitats d'aigua a diferents fondàries i profunditats del pantà. A més, des de l'Agència Catalana de l'Aigua, s'ha traslladat que el projecte de substitució respon a la necessitat de poder garantir els treballs d'extracció de l'aigua, garantint la seva bona qualitat i sense interferir en l'explotació de la presa.
Aquest projecte podria ser l'última construcció de l'ACA a Siurana
Aquesta captació d'aigua podria ser l'última que es dugués a terme abans de la constitució de la Taula del Siurana-Riudecanyes. Es tracta d'una solució que la CUP fa temps que reclama i que, finalment, van acordar amb l'Agència Catalana de l'Aigua com un mecanisme per arribar a una solució de consens davant del conflicte. Una de les principals parts implicades, la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, ja va mostrar-hi, també, el seu suport.