rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Comença la recta final de la construcció de la Sagrada Família

Es construirà la torre principal que es preveu que finalitzi l’any 2022 i desprès la resta d’elements arquitectònics fins el 2026
La gran obra de Gaudí ja compta amb el 70% efectuat | CatalunyaDiari.cat

 

D'ençà que Antoni Gaudí va començar la construcció de la Sagrada Família ja han passat 136 anys i cinc generacions d’arquitectes han estat treballant perquè aquest projecti continuï endavant. Ara el temple afronta la recta final de la seva construcció amb l’alçament de la seva torre principal: la Torre de Jesucrist, que «representarà l’Univers i la Creació» i es començarà a projectar el pròxim mes d’octubre.

 

Es preveu coronar la torre amb la Creu l’any 2022, donant per finalitzada així la seva construcció i aleshores només quedaria construir la resta d’elements arquitectònics del temple, fins el 2026 quan només restarien pendents els aspectes decoratius.

 

Aquest dijous 20 de setembre, Esteve Camps, president delegat del complex, va explicar que la Torre de Jesucrist estarà ubicada enmig de les cinc torres centrals que coronen el temple: els quatre Evangelistes i la verge Maria, que encara està en construcció i arribarà als 102,31 metres d’alçada.

 

La Torre de Jesucrist, la més alta de Barcelona

L’arquitecte director de la Basílica, Jordi Faulí, va especificar per la seva banda que la nova torre serà construïda a 85 metres d’alçada respecte de la base del temple i arribarà als 172,5 metres, sent així la més alta de les divuit torres del temple. A més, també va concretar que dins tindrà una escala de pedra i un ascensor «de vidre i pràcticament transparent» que s’elevarà fins als 60 metres on es podrà accedir a la base de la creu que coronarà la torre.

 

La creu encara estan dissenyant-la, però es preveu que també pugui ser accessible als visitants com la torre, amb 17 metres d’alçada i 13,5 d’amplada: «Hi haurà finestres que permetran contemplar la ciutat», va afegir Faulí. L’interior de la torre estarà ple d’elements ceràmics i vitralls, amb dotze imatges de l’Evangeli a la base, amb una gradació de colors que acabarà en la representació artística de l’Univers, on predominaran els blaus i tindrà en compte els actuals coneixements científics, de mans de l’escultor cap del temple, Etsuro Sotoo. 

 

Segons va explicar Faulí, Antoni Gaudí no va poder fer els esbossos de l’interior, però ara es pretén continuar amb la seva filosofia, ja que «som hereus del projecte de Gaudí» i que seguiran amb les mateixes tècniques constructives que s’han fet servir fins ara, amb panells de pedra tensats que progressivament s’aniran col·locant.

 

Maqueta del temple de la Sagrada Família | Cedida

 

Pressupost gràcies a les entrades dels visitants

Aquest any la construcció de la Sagrada Família compta amb un pressupost total anual de 80 milions d’euros i el d’obres és de 50 milions, tots ells gràcies a les entrades dels visitants. Tot i que les visites van disminuir després dels atemptats a Barcelona de l’any 2017, Esteve Camps va explicar que des de fa quatre mesos hi ha hagut un repunt i que «estem a punt d’arribar als 4 milions de persones anuals».

 

El president delegat també va avançar que preveuen tancar amb l’Ajuntament de Barcelona el Pla Especial de regulació d’obres del temple abans que acabi aquest any i després d’haver negociat durant els últims dos anys. 

 

També va afirmar que pagaran tot el que els correspongui per llei i, a més a més, va insistir que «som els seus hereus i defensarem el seu projecte, les accions que s’han de prendre corresponen a l’Ajuntament», quan es va tocar el tema de les expropiacions que implicarien acabar el projecte original de la Sagrada Família amb un espai verd i una gran escalinata que conduiria a la façana de la Gloria, accés principal al temple que encara està en construcció.

 

Planta del temple de la Sagrada Família | Cedida