Baixen les consultes per bullying al Vendrell

Durant el que es porta de 2018 només s'han atès dues trucades al servei Prou Bullying

El servei Prou Bullying que ofereix l'Espai Jove de Salut del Vendrell ha atès en el que es porta d'any 2018 dues consultes relacionades amb aquest tipus d'assetjament als centres escolars. Són xifres molts inferiors a les de l'any 2017, quan es van posar en contacte un total de tretze persones al telèfon gratuït que s'ofereix. Des de l'Espai Jove de Salut, Clàudia Viñas atribueix aquest descens de les trucades al fet que les famílies «cada cop perfilen més que és i que no és un cas de bullying».

De fet, de les tretze consultes del passat 2017, deu eren casos de bullying, i les tres restants no ho eren. Aquest 2018, dels dos casos atesos, un d'ells sí que estava relacionat amb l'assetjament entre iguals a l'escola, però l'altre no. En el cas que sí que estava relacionat amb el bullying, l'Espai Jove de Salut va contactar amb l'escola on estudiava el nen, per passar la informació facilitada per la família. El centre no era coneixedor del cas i es va posar en contacte amb la família per solucionar la situació, segons expliquen des de l'Espai Jove de Salut.

El servei Prou Bullying del Vendrell

El segon cas tenia a veure amb uns incidents ocorreguts a l'hora del menjador, amb el qual el servei va oferir assessorament a la família, tot i que es va valorar que no era un cas d'assetjament. El servei Prou Bullying funciona al Vendrell des de l'abril del 2016, i té una línia telefònica gratuïta a la qual es pot trucar quan es detecten problemes d'aquest tipus. El telèfon és el 633 336 220. També es disposa del correu bullyingvendrell@gmail.com.

El regidor d'Educació del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que el bullying és una de les causes que hi ha al darrere de l'absentisme escolar, amb el qual és una prioritat pel consistori lluitar contra aquest problema. Des de l'Espai Jove de Salut també es fan xerrades periòdiques relacionades amb aquest assetjament, com les que aquest any s'han fet a les AMPES de les escoles Marta Mata i Àngel Guimerà. 

Xerrada sobre l'assetjament escolar

També relacionat amb el bullying, des del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès han organitzat pel pròxim dimarts 23 d'octubre una xerrada de prevenció sota el títol de  'L'educació emocional com a factor protector de l'assetjament escolar', a càrrec de Ramiro Ortegón. La xerrada es fa a les 17.30 hores a l'Auditori del Tívoli de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Els interessats a assistir-hi es poden inscriure en el següent enllaç.